Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Chicago

Domyślnie Chicago

Witam,

Codziennie robię zdjęcia sportowe, więc proszę o wyrozumiałość i przede wszystkim - rady co poprawić

1.

2.

3.

Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

IMHO drugie zdjęcie odstaje od zaprezentowanych. Jedynka to przyjemny przykład miejskiej architektury, linii, krzywizn i kolorów. Trójka to fajny - pocztówkowy wręcz - kadr. Dwójka na tle pozostałych wygląda słabiej. Na wszystkich zdjęciach popracowałbym nad wyprostowaniem - choć trochę - budynków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login Zobacz posta
    IMHO drugie zdjęcie odstaje od zaprezentowanych. Jedynka to przyjemny przykład miejskiej architektury, linii, krzywizn i kolorów. Trójka to fajny - pocztówkowy wręcz - kadr. Dwójka na tle pozostałych wygląda słabiej. Na wszystkich zdjęciach popracowałbym nad wyprostowaniem - choć trochę - budynków.
    W zasadzie wszystko trafnie ujęte, podpisuję się.
    Dodam tylko , że na 1 jak dla mnie prawa strona (drapacz ) za jasna, mało kontrastowa.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login Zobacz posta

Dziękuję za komentarze. Pisząc, że popracowałbyś nad wyprostowaniem, masz na myśli późniejszą obróbkę np. w PS, czy po prostu błąd podczas robienia zdjęcia? Nie mam niestety obiektywu z shiftem.

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

myślę, że chodzi o wyprostowanie geometrii w PS ...

Domyślnie

Zgadza się. Spróbuj narzędzi z PS-a. Choćby z ciekawości jak wyjdzie

Domyślnie

O tyle, o ile prostowanie jedynki jest dyskusyjne, to na 2ce i 3 powinien być to zabieg obowiązkowy - i najlepiej w trakcie robienia zdjęcia (dało się to zrobić).
    Po tych zdjęciach - ja czuję niedosyt. Potencjał architektoniczny (odnosząc do polskich realiów) jest przeogromny - a tu zostało to mocno spłycone.
    O tyle o ile jedynka jest chyba najciekawsza, to brakuje jej jednak nieco finezji - niestety. Albo większego zdecydowania, aby zadrzeć obiektyw jeszcze wyżej...
    Dwójka natomiast podoba mi się i to bardzo, tylko doskwiera mi brak podłogi i prostych ścian

Czekam na więcej - będzie?
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Uprawnienia umieszczania postów