Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Polskie klimaty

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Polskie klimaty

Jak zwykle proszę o uwagi i porady.
    Pozdrawiam

Domyślnie

brakuje mi sztafażu, i mz niebo za bardzo nasycone

Domyślnie

Mz zbyt niepotrzebnie tyle podlogi, szczegolnie tej na pierwszym planie (malo ciekawa), za to na dalszym planie robi sie ciekawiej.
    Lasek po prawej mz - niepotrzebny
    Co do kolorow, to: na niebie z niebieskim bym jeszcze powalczyl i dorzucil troche kontrastu.
    Polna zielen chyba troszke za intensywna.
    ... takie moje zdanie

PS. Ta sciezka w srodku kadru wydaje sie byc ciekawym tematem
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Mz zbyt niepotrzebnie tyle podlogi, szczegolnie tej na pierwszym planie (malo ciekawa), za to na dalszym planie robi sie ciekawiej.
    Lasek po prawej mz - niepotrzebny
    Co do kolorow, to: na niebie z niebieskim bym jeszcze powalczyl i dorzucil troche kontrastu.
    Polna zielen chyba troszke za intensywna.
    ... takie moje zdanie

PS. Ta sciezka w srodku kadru wydaje sie byc ciekawym tematem
    Bardzo dziękuję za cenne uwagi.Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    (...) Ta sciezka w srodku kadru wydaje sie byc ciekawym tematem
    Też tak uważam, mógłbyś tam wrócić i poszukać innych kadrów, innej perspektywy. Choćby właśnie wspomniana ścieżka mogłaby byś świetnym motywem.

Co do powyższego ujęcia to faktycznie kadr jest nie bardzo atrakcyjny, bo brak w nim zdecydowania. Chciałeś pokazać jak najwięcej, a przy tego typu krajobrazie niestety nie prezentuje się to dobrze (tj. tak, jak w rzeczywistości to widziałeś.) Moim zdaniem warto go jednak trochę mocniej potraktować (selektywna zabawa z jasnością, kontrastem i kolorami) i przyciąć. Tak na szybko widziałbym to tak (Proszę nie oceniać, plik wyjściowy malutki, a ja chcę jedynie autorowi zaproponować pewien kierunek obróbki):

Myślę, że z oryginalnego pliku jesteś w stanie wyciągnąć naprawdę dużo więcej
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

W wersji Fremena fajnie się zrobiło za sprawą kadru
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Uprawnienia umieszczania postów