Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: m42 i D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Bosch ..... ja miałem w pamięci 45zł i już chciałem napisać, ze facet ma chore ceny....

Za 200 zł wyrywa się nikonowski obiektyw.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bart001 Zobacz posta
    Witam serdecznie. Chciałbym zapytać jaki adapter m42 mi polecacie? i czy warto w ogóle kupować z soczewką( i czy można kupować bez). Myślę nad m42 ponieważ szukam obiektywów głównie do pejzaży(czyli krajobrazu ). Jasnych obiektywów. Widziałem też zdjęcia wykonane jupiterem 135mm 3,5. Na razie najjaśniejszy obiektyw jaki mam to 4 i jest to tamron 55-200
    Jeżeli jeszcze nie kupiłeś, to możesz zastanowić się nad obiektywem Revuenon 135/2.8 Bardzo fajnie szkiełko, czasami bywa na Allegro. Co do samej przejściówki również odradzam tą z soczewką. Kupiłem kiedyś takową - no i oczywiście jakość poleciała. Jedyną dużą zaletą było to, że była bardzo dobrze wykonana i nie miałem problemu z mocowaniem obiektywu do body. Poprzednia próba z jakąś przejściówką oznaczoną cyrylicą zakończyły się niepowodzeniem - nie pasowała do body, próby poprawek mechanicznych nic nie dały. Tylko uwaga - bez soczewki nie ostrzy na nieskończoność, więc jeżeli chcesz stałkę do krajobrazów szukaj w manualnych z mocowaniem N.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    Bosch ..... ja miałem w pamięci 45zł i już chciałem napisać, ze facet ma chore ceny....

Za 200 zł wyrywa się nikonowski obiektyw.
    Co zrobić. Monopolista, że tak powiem. Czasem się da wyrwać na alle taniej, lecz bardzo rzadko. Trzeba filować. Na eBayu kupisz taniej: 100$ (85+15) z wysyłką z Ukrainy za 10 sztuk, ale do tego zapewne cło dojdzie i vat

EDIT: Ostatnio poszedł MC J135/3,5AM z dodatkową dupką za 160PLN + wysyłka.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

dziękuję

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów