Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: ***

Domyślnie ***

Przedstawiam pod ocene taki kadr. Prosze o komentarze i ew wskazowki co poprawic w kwestii technicznej jak i obrobkowej.

Jest troche przeostrzone? Czy mi sie tylko wydaje?

Domyślnie

zdecydowanie nieostre... praktycznie nic nie widać

Domyślnie

nieostre to fakt ale tak tragicznie nie jest....mnie dobija to ciemne niebo, polowka??? jezeli tak to po co przy tym swietle? dla mnie to psuje zdjecie.......no i sam kadr malo ciekawy

Domyślnie

Super....,troszkę żle się dzieje na dalszym planie,z lewej..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Nie ostre z prostego powodu - zle technicznie ;/ za mala przyslona jak na krajobraz. Greg to nie polowka tylko kombinowane w LR (korekta ekspozycji) lubie takie dramatyczne niebo Andrzeju co dokladnie dzieje sie z tym planem? Wieczorem siade jeszcze raz do tego NEF'a i postaram sie zrobic to lepiej choc nie wiem czy sie cos da.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    Nie ostre z prostego powodu - zle technicznie ;/ za mala przyslona jak na krajobraz. Greg to nie polowka tylko kombinowane w LR (korekta ekspozycji) lubie takie dramatyczne niebo Andrzeju co dokladnie dzieje sie z tym planem? Wieczorem siade jeszcze raz do tego NEF'a i postaram sie zrobic to lepiej choc nie wiem czy sie cos da.
    Ta górka w tle,nienaturalnie jasna...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    Nie ostre z prostego powodu - zle technicznie ;/ za mala przyslona jak na krajobraz. Greg to nie polowka tylko kombinowane w LR (korekta ekspozycji) lubie takie dramatyczne niebo
    Nie ostre bo mam wrazenie ze zle wyostrzone albo wcale po zmniejszeniu.........przyklad.....przyslona f4 tutaj, teraz porownaj ostrosc....

Co do dramatycznego niebo oj to ja tez lubie, jednak tutaj z tej dramatyki wyszedl brud....niebo wyglada na brudne a nie dramatycznie! To samo z kawalkiem podlogi ponizej nieba, mam wrazenie ze zalozyles gradiant w LR i nie do konca wiesz jak wyczyscic to czego nie chcesz miec pokrytego........wiecej obrobki selektywnej i bedzie ciekawsze A i brak ostrosci....chmmmm czy ty czasem nie odszumiales tego nieba???

Domyślnie

Niebo wyciagalem pedzlem w LR dopiero raczkuje bo niedawno go dostalem w lapy Nic nie odszumialem. Popracuje wieczoram od nowa zobaczymy moze uda sie cos lepszego z tego zrobic. Dzieki panowie za komentarze, sa bardzo pomocne.

Uprawnienia umieszczania postów