Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Rzeka

Domyślnie Rzeka

Witam,
    pomimo ostatnich deszczy mi rzeki kojarzą się z pięknem przyrody i pełnią życia. Proszę o opinię jak odbieracie to zdjęcie.
    czas 22 s, przysłona 22

Ostatnio edytowane przez tbogdanowicz ; 29-05-2010 o 18:17 Powód: link

Domyślnie

No dobra, to co jest nie tak???

Ostrzej nie będzie bo t=22 s - robione było w pochmurne późne popołudnie w dodatku rzeka w tym miejscu płynie małym wąwozem.

Domyślnie

Chyba stosując krótszy czas byłoby ciekawiej,mz

Domyślnie

Ja bym zdjął zieleni

Uploaded with ImageShack.us,o tak na szybko

Domyślnie

Czyli wrócić i próbować w jaśniejszy dzień, na wyższym ISO, czy szkoda czasu???

Domyślnie

@jurek1906
    Na Twoim zdjęciu wygląda to na słoneczny dzień (nie powiem żeby mi się nie podobało), a ja chciałem pokazać że to po deszczu, który spłukał kurz z młodych intensywnie zielonych liści.
    Muszę się tam wybrać znowu i powtórzyć przy innej pogodzie.

Domyślnie

Przede wszystkim trzeba poprawić balans bieli - zieleń aż krzyczy! A potem troszkę to wszystko ocieplić. Ja szedłbym w tym kierunku. Sam kadr z kapci nie wyrywa, dla mnie brak tutaj jakiegoś czytelnego motywu... A miejsce zacne i myślę, że z pewnością warte dalszych prób
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Dzięki,
    może za kilka dni wybiorę się tam znowu. Z kadrowaniem jest problem bo tylko w kilku miejscach można swobodnie rozstawić statyw bezpośrednio nad wodą.
    Poszukam ciekawszego motywu i jeśli się uda coś znaleźć to wstawię do porównania.

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

22 sekundy to mało, ale postaram się zdążyć napisać moją opinię:
    ogólnie mój odbiór jest pozytywny, piękne zakole rzeczki, trochę przeszkadzają wysokie trawy z przodu. Ta zieleń z przodu jest też bardzo jasna, i pomimo, że to jest poprawne, jednak trochę przeszkadza ...
    to tyle na szybko ...

Uprawnienia umieszczania postów