Szukaj
Może się mylę ale czapla biała ma żółty dziób a nadobna ciemny.
no właśnie to jest urok stałkiTego się bałem, choć mam zaledwie 300 mm. Nie najszczęśliwszy to kadr...
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon
Jednakże mylisz się, bo jak już wcześniej Sławek napisał jest to:
Czapla biała ma żółty dziób dopiero w szacie spoczynkowej. Dodatkowo w godówce ma ona żółte nogi a w spoczynkowej ciemne.
Co do nadobnej to jest one prawe dwa razy mniejsza od białej i w porównaniu do niej ma znacznie smuklejszy i dłuższy dziób w stosunku do długości głowy. W godówce ma ciemne nogi z żółtymi stopami. Poza tym jest to skrajnie nieliczny u nas gatunek.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Przyznaje się do błędu zmylił mnie kolor dzioba,faktycznie biała ma ciemny w szacie godowej, człowiek się uczy przez całe życie,co do występowania czapli nadobnej to w tamtym roku w rezerwacie Jeziorsko była para mam kilka fotek ale dokumentacyjnych.
...a miałeś w Lasach Janowskich w odległości 100 metrów, to było za daleko...to masz bliżej, że dziób się ledwo mieścisuper jakość
Pozdrawiam Jacek P.
[B]andre84[/B nie sądziłem, że w naszym mieście ktoś się zajmuje takimi zdjęciami, samo w sobie dla mnie bomba zawsze podobały mi się takie zdjęcia niestety ze względu na cenę sprzętu pozostałem przy reporterce która także tania nie jest, dobrze wiedzieć, że ktos taki w mieście jest. pozdrawiam
Skontaktuj się z nami