Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Cz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    To jest czapla biała .
    Nadobnie biała .Ładny portret

Domyślnie

Może się mylę ale czapla biała ma żółty dziób a nadobna ciemny.

Domyślnie

no właśnie to jest urok stałki Tego się bałem, choć mam zaledwie 300 mm. Nie najszczęśliwszy to kadr...
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    no właśnie to jest urok stałki Tego się bałem, choć mam zaledwie 300 mm. Nie najszczęśliwszy to kadr...
    Czekałem na Twój komentarz,. Dziękuję Waldku !

Była tak blisko, że nic lepszego nie mogłem zrobić a szkoda !. Też uważam że w niektórych sytuacjach stałka ma swoje wady. Po tej niezbyt udanej sesji, myślę sobie, trzeba szukać 200-400. Ale cena zaporowa !
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trebor Zobacz posta
    Może się mylę ale czapla biała ma żółty dziób a nadobna ciemny.
    Jednakże mylisz się, bo jak już wcześniej Sławek napisał jest to:

Cytat Zamieszczone przez slawoj400 Zobacz posta
    Czapla biała w szacie godowej
    Czapla biała ma żółty dziób dopiero w szacie spoczynkowej. Dodatkowo w godówce ma ona żółte nogi a w spoczynkowej ciemne.

Co do nadobnej to jest one prawe dwa razy mniejsza od białej i w porównaniu do niej ma znacznie smuklejszy i dłuższy dziób w stosunku do długości głowy. W godówce ma ciemne nogi z żółtymi stopami. Poza tym jest to skrajnie nieliczny u nas gatunek.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Przyznaje się do błędu zmylił mnie kolor dzioba,faktycznie biała ma ciemny w szacie godowej, człowiek się uczy przez całe życie,co do występowania czapli nadobnej to w tamtym roku w rezerwacie Jeziorsko była para mam kilka fotek ale dokumentacyjnych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trebor Zobacz posta
    co do występowania czapli nadobnej to w tamtym roku w rezerwacie Jeziorsko była para mam kilka fotek ale dokumentacyjnych.
    No właśnie. Dobre zdjęcia nadobnej zrobione w Polsce można policzyć na palcach jednej ręki. Większość z tego co widziałem to właśnie dokumenty.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

...a miałeś w Lasach Janowskich w odległości 100 metrów, to było za daleko...to masz bliżej, że dziób się ledwo mieści super jakość
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

[B]andre84[/B nie sądziłem, że w naszym mieście ktoś się zajmuje takimi zdjęciami, samo w sobie dla mnie bomba zawsze podobały mi się takie zdjęcia niestety ze względu na cenę sprzętu pozostałem przy reporterce która także tania nie jest, dobrze wiedzieć, że ktos taki w mieście jest. pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów