Mapa opadów na najbliższy tydzień:
http://www.gfspl.rootnode.net/gfspl/ZBIORCZE/SOpad.png
Szukaj
Mapa opadów na najbliższy tydzień:
http://www.gfspl.rootnode.net/gfspl/ZBIORCZE/SOpad.png
Pierwsze zakupy poczynione. Mam w domu ryzę papieru, i 2gi mazak do CD, długopisy kupię w drodze.
link do faktury nr 1
Wysyłam maila z informacją do wójta gminy Wilków.
Gorąco zachęcam do pomocy!!! Jestem dostępny pod numerem telefonu 607377143, jakieś sugestie, pytania itp. proszę dzwonić, lub wysyłać SMSy. Nie wiem jak tam będzie z internetem więc nie będę miał jak czytać forum.
Na tę chwilę zaksięgowane wpływy na konto wynoszą 60 zł. Otrzymana pomoc poza kontem 50 zł. Stan konta będę monitorował przez telefon.
Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 30-05-2010 o 17:44
Na miejscu planuję robić zdjęcia strat i dawać je na płytach CD osobom poszkodowanym, a wieczorem jechać i robić zakupy wg sugestii poszkodowanych.
Dużo teraz będą musieli pisać podań itp. dlatego będę miał papier i długopisy.
Poinformujcie swoich znajomych, przyjaciół o tych 2 akcjach pomocy. Każdy grosz się przyda.
Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 30-05-2010 o 17:48
Weekend mamy dlatego tak mało przyszło, na konto. Jutro zdalnie się dowiem co jak i ile.
A stan mojego konta przed jakąkolwiek wpłatą to 272.28 zł, też planuję je spożytkować na zakupy, i pomoc. Do 10 niedaleko jakoś przeżyję.
Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 30-05-2010 o 17:57
Proszę nie odebrać poniższego posta jako głos anty dla inicjatywy Kundziora, ALE...
Rozmawiałem z ojcem, który pracuje w ubezpieczeniach, konkretnie jest likwidatorem szkód komunikacyjnych i majątkowych z dużym doświadczeniem. Z tego co mówi, PZU może żądać wypisanych na dole tej kartki punktów JEDYNIE WTEDY gdy szkoda ma być likwidowana w trybie UPROSZCZONYM, a wartość jej wynosi do ok.1000 PLN. Likwidację takiej szkody można załatwić wówczas telefonicznie +przesłanie wspomnianych zdjęć pocztą (elektroniczną).
W trybie pełnym (a taki tutaj ma miejsce, gdy mamy do czynienia z zalanymi całymi gospodarstwami, domami - szkody rzędu kilkunastu-kilkudziesięciu tysięcy PLN) MUSI przyjechać likwidator i sporządzić odpowiednią dokumentację.
Musi nie musi, ech... ubezpieczenia ubezpieczeniami, tam jeszcze ma być pomoc rządowa, i tu pewnie formalizmy tych ludzi zjedzą. Mi nie tylko chodzi o ubezpieczenia. A z drugiej strony po co to dają taką ulotkę ludziom??
Byłem tam na miejscu, widziałem to na żywo, widziałem tez co pokazują w TV. Nie muszę tego pisać, ale napiszę. TV bajki opowiada, zupełnie co innego przekazują media a co innego jest na miejscu.
Rozmawiałem z ludźmi, w 97 też mieli dostać pomoc, głośno było w TV o pomocy poszkodowanym. Jednak rzeczywistość była zgoła inna.
Ludzie tam, gdzie zeszła woda, mieli dostać środki dezynfekcyjne, nie dostali przynajmniej we wsi Zagłoba (stan na 27.05.2010). Zadzwoniłem do radia Lublin, aby nagłośnili tę sprawę. Gość zrobił ze mnie durnia, powiedział ze mówię nieprawdę, bo rano pojechał transport środków dezynfekcyjnych. Tylko gdzie on jest, skoro nic nie było późnym popołudniem??? Nie chciałem się wdawać w głupią dyskusję, powiedziałem, że dzwonię tylko z informacją.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-05-2010 o 18:11 Powód: pis.
Ja tam jadę jako osoba, bez propagandy, chcę tylko pomóc. I pomogę, najlepiej jak potrafię. Z tego co wiem sporo moich znajomych wspomaga moją akcje finansowo. Bardzo im za to dziękuje. I jeszcze raz mówię, na pewno nie pójdzie to na marne.
Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 30-05-2010 o 18:09
Skontaktuj się z nami