Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 92

Wątek: Apel - POWÓDŹ

Domyślnie

Nie zawiodę Was.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Niesamowite, że są jeszcze ludzie, ktorzy pomagają innym. I ufają (czyli bez pytania wysyłają pieniądze np). Ostatnio płakałam ze wzruszenia czytając wątek z innego forum. Kobitka straciła wszystko prawie, dom, obejście zniszczone, wszystko gnije. Temperatury w domu rzędu kilkunastu stopni, rodzina kichać zaczęła. Jedna z naszych koleżanek zaapelowala o pomoc. W ciągu doslownie kilku dni zebrano pieniądze na trzy tony węgla do ogrzania domu. A pomoc jeszcze się nie skończyła, teraz tylko zmieniła się w bardziej przemyślaną, długofalową (preparaty do odgrzybiania, remontu itp).
    Wszystko dla poniekąd obcej osoby...
    Dobrze, że można jeszcze troszkę wierzyć w ludzi...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-05-2010 o 11:31 Powód: lit.

Domyślnie

Jeśli zabraknie zaufania to cóż pozostanie...

Każda pomoc, nawet dla "żebraka" pod hipermarketem, opiera się na zaufaniu i wierze, że tenże "prosiaczek" (od proszenia; nie mylić z wyglądem ) wyda otrzymany grosz np. na jedzenie a nie na chlańsko.
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Zna ktoś może jakiś fotolab w Puławach, można by było jeśli zajdzie potrzeba od razu na płycie i na papierze, dawać zdjęcia.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Moje kalosze wędkarskie z Wojtkiem i z Tobą tam były to teraz poleciała kasa na paliwo. Sam nie mogę z Wami pojechać, ale trzymam kciuki.

ps.
    Może nagraj z kilka tanich płytek CD dokumentujących stan faktyczny i tam ludziom zostaw.

Domyślnie

Tak, jadę po to by robić ludziom dokumentację strat, pożyczyłem od matki lapka by móc nagrywać CD ze zdjęciami i im te CD dać. By mogli pokazać to w takich molochach jak PZU i inne.

Żadnych pieniędzy od tych ludzi nie chcę. Chcę pomóc tak, jak potrafię.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-05-2010 o 11:43 Powód: pis. (Tych->tych)

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaleidoStar Zobacz posta
    Niesamowite, że są jeszcze ludzie, ktorzy pomagają innym....
    Rzecz normalna, ale nie częsta jak to w przysłowiu: DOBRO WRACA I ZŁO WRACA

Zachęcam kolegów i koleżanki do zrzutki choć symbolicznej, równowartości jednego piwa czy papierosów. Karol kaski nie zmarnotrawi, jak mu się uzbiera więcej to zapewne przekaże potrzebującym i rozliczy się co do grosika.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-05-2010 o 12:51 Powód: pis. (Mu--->mu - Karol żyje)

Domyślnie

Rozliczę się z Wami fakturami, a nadwyżkę jeśli taka będzie wpłacę na konto jakiejś fundacji, która pomaga ludziom z powodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    nadwyżkę jeśli taka będzie wpłacę na konto jakiejś fundacji, która pomaga ludziom z powodzi.
    Kup ludziom np. wodę do picia albo zeszyty dla dzieci, bo na pewno są potrzebne. A jeśli coś zostanie, możesz zawsze przelać na naszą zbiórkę dla powodzian.
    Pomyślności.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-05-2010 o 14:25 Powód: "powodzenia" to nie bardzo zabrzmiało...
    Krzysztof Paszkiewicz

conik
    Gość

Domyślnie

Kiedy konkretnie jedziesz?

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów