Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: Apel - POWÓDŹ

Domyślnie Apel - POWÓDŹ

Wczoraj wróciłem z reportażu nt. powodzi. Pokaże Wam coś czego zupełnie się nie spodziewałem

Uploaded with ImageShack.us

Apel do wszystkich mieszkających nie daleko, i tych wszystkich którzy chcą pomóc. Jak widzicie PZU, by wypłacić za szkodę wymaga zdjęć, cyfrowych!!! Jest taka wieś niejako ominięta przez media. Nazwa wsi ZAGŁOBA gmina Wilków (51.225117,21.869266). Co jest ciekawe media skupiły się na Sandomierzu i na Wilkowie, w Zagłobie woda już opadła, a mieszkańcy nie dostali nic do dezynfekcji domów, w ogóle jak by tej wsi nie było, mieszkańcy mówią ze na początku przejechały tylko amfibie (narobiły poważnych strat).

Apeluję do chętnych, by w miarę możliwości, udali się w te miejsca z pomocą stricte fotograficzną, ludzie tam potracili w zasadzie wszystko.

Ja osobiście chcę jechać w poniedziałek (choć dopiero co wróciłem), ale szukam sponsora na paliwo, niestety moja wypłata już mi na to nie pozwala. 200 zł by mnie usatysfakcjonowało, kupiłbym czyste płyty CD/DVD, zabrałbym lapka.

Ostrzegam, na miejscu nie jest zbyt wesoło. Kontakt ze mną na PW, bądź pod telefonem 607377143.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-05-2010 o 01:33 Powód: pis.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Kundzior, ty jakiś niedzisiejszy jesteś, dlaczego chcesz innym pomagać ???

A tak na serio, to podaj nr konta. Jeszcze coś tam mam, to się dorzucę.

Szacunek!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-05-2010 o 01:34 Powód: pis.

Domyślnie

Do tej pory byłem pewien, że to firma ubezpieczeniowa wysyła kogoś kto ma sprawdzić i udokumentować stan faktyczny szkody... ciekawe..

Domyślnie

Marku no właśnie nie wysyła, to info z miejsca dosłownie klęski żywiołowej, no ale wybory Smutne ale prawdziwe, polityka, kosztem ludzi...żal.pl

Nr konta: 37 1140 2004 0000 3802 6244 4833

Karol Kundzicz
    ul. Rzymowskiego
    15-349 Białystok

Nie potrzebuję więcej niż 200 zł. tylko koszt paliwa konserw deko mam w lodówce, drobne na chleb znajdę. Jak coś piszcie ile kto by nie za wiele było, faktury za tank zeskanuje i zapodam na forum.

Jeśli ktoś nie chce pisać oficjalnie to chociaż smsa bym mógł zakończyć akcję sponsorowania......

Chętnie się zobaczę z kimś z forum na miejscu....

Pobyt planuję od poniedziałku do czwartku, ile się da tyle pomogę....moja matka moim psem się dłużej nie zaopiekuje pies po operacji....od powrotu nic innego mi po głowie nie chodzi niż by tam wrócić..,.
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 28-05-2010 o 23:30

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Poszło dwie dychy z mBanku.

Domyślnie

Kundzior,
    Ktoś, kto nie zobaczył, nie dotknął, nie poczuł powodzi i jej pozostałości, pewnie nie zrozumie, dlaczego to robisz.
    Przed chwilą wysłaliśmy z Anją kwotę x. Trzymamy kciuki za Ciebie i Twoją robotę. Szacunek wielki.
    Nikon D200 | Kilka innych wynalazków | www |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piter68 Zobacz posta
    Kundzior,
    Ktoś, kto nie zobaczył, nie dotknął, nie poczuł powodzi i jej pozostałości, pewnie nie zrozumie, dlaczego to robisz.
    Przed chwilą wysłaliśmy z Anją kwotę x. Trzymamy kciuki za Ciebie i Twoją robotę. Szacunek wielki.
    myślałem że jestem twardy bo ogólnie zwykle na takiego wyglądam...

spotkałem tam bardzo dobrych ludzi, widząc to co opisuje i mówi telewizja...a widząc rzeczywistość...słuchając tego co było i ile pomocy odstali po poprzedniej powodzi. No qr*** nie róbmy jaj. TV karmi wszystkich tym co chce...tam nikt nie pójdzie na głosowanie.....ten rząd nie ogłasza klęski tylko i wyłącznie z powodu tego iż są wybory nie długo, ludzie się nie liczą (jak by ogłosili klęskę to 3 miechy trzeba od czasu zakończenia klęski by wybory się odbyły, ale to w pewnym sensie gwarantowało by powodzianom pomoc). Nie wiem co mam napisać, tam trzeba być i zobaczyć, posłuchać ludzi. Tak w skrócie, ja nie płaczę nad ludźmi, jestem hardy, po kilku historiach, jakie tam usłyszałem, sorry, nawet skała się popłacze.

Pewna telewizja przyjechała i dla mężczyzny, który 1 raz od pięci dni widzi suchą ziemie, ta TV robi z nim wywiad, mówi mu co ma powiedzieć, i On tak mówi, tyle że tak mówi bo ma wszystkiego dość, widać zmęczenie tej osoby, na pewno nie w głowie jej wywiad. Nie wiem jak to napisać, słowo dramat tego nie opisuje....Jesli ma ktos jakiś dzięń wolny i mieszka nei daleko od poniedziałku dzwońcie do mnie, będę tam. Gmina Wilków.

Sandomierz sobie nieźle radzi tam są różne TV, sam Wilków też, tam są media ineczjnie wypada, ale to eni tylko Wików ucierpiał. Powiem tak cała, główna pomoc skupiła się na dużych miastach. W górę za Puławami nie ma takich wielkich strat. Przytoczę tu słowa pewnej poszkodowanej osoby "lepszy 1 strażak, niż 10 policjantów", napiszę jak skończę robić zdjęcia, czyli gdzieś za tydzień watek, tam wszystko opiszę.
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 29-05-2010 o 00:10

Domyślnie

jest już 50 złotych.

Domyślnie

120 zł już jest, wg. PWszek. Idę spać rano dam znać dalej co i jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    jest już 50 złotych.
    połowę masz , 2 połowa to tylko kwestia czasu !!! I również masz wielkiego SZACUNA

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów