Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie D3000 Grip - Pytanie

Witam,

Planuje zakupić wieczorkiem taki oto grip z alledrogo i zastanawiam się jak on będzie pasował wizualnie i techniczne to body. Pomożecie?

http://allegro.pl/item1044966521_nik...ip_mb_d40.html
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

No normalnie choć materiał może się ciut różnić od plastiku Nikona
    Spójrz na światło i podziwiaj jego piękno.
    Zamknij oczy. Teraz spójrz ponownie.
    To, co widzisz, to i tak nie wszystko.

Domyślnie

A spasowanie? Będzie w miare czy odstawać będzie sporo?
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grand. Zobacz posta
    A spasowanie? Będzie w miare czy odstawać będzie sporo?
    raczej wątpię, żeby Ci ktokolwiek odpowiedział na to pytanie....trzeba by podpiąć i zobaczyć....nie masz możliwości sprawdzić gdzieś u siebie?
    to by bylo najlepsze rozwiązanie,

Domyślnie

Weź też pod uwagę fakt, że body D3000 jest dość małe a ten grip dość duży. Ja kiedyś używałem D40 ale z gripem firmy Ownuser, który według mnie pasował lepiej wizualnie (był niższy).
    Pionowy spust migawki to tylko bajer, bo trzeba go wyzwalać używając trybu "pilot". W związku z tym używanie jednocześnie obu spustów migawki jest niemożliwe.

Domyślnie

mz ten grip na zbyt solidny nie wygląda

Domyślnie

Również zastanawiam się nad tym gripem, z tym, że do D40.
    D40 + 18-55GII + 55-200G VR + Helios 44M z pierścieniem + SB400

Domyślnie

Używałem gripu przy starym D40. Zasada w d3000 jest z tego co wiem taka sama, zatem grip można rzec tylko poprawi ergonomie. Trudno nazwać to działaniem kiedy działa na podczerwień, zatem używanie 2 spustów jednocześnie ( tak jak pisze Hotrok) jest niemożliwe. trzeba latać po menu i przy chęci zmiany spustu zmieniać w opcjach. Oprócz tego nie ostrzy po wciśnięciu spustu do połowy. Nie wiem jak d3000 ale d40 nie podawał nawet stopnia naładowania akumulatorów z osobna. Także poprawiał tylko uchwyt nic więcej.

Domyślnie

Zamówiłem trochę inny, był trochę niższy od prezentowanego w 1 poście. Cóż, co do spustów to wiem o co chodzi. Zobaczymy jak się sprawuje, wygoda i zasilanie.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Byłem wczoraj w salonie FJ i tam mieli jakiś grip za 180 podpięty do D3000. Patrzylem i sie załamałem. Odstaje, niespasowany, za duży.

Przyszedł dzisiaj grip z allegro, newell. Jakby był specjalnie pod ten korpus. Idealne spasowanie, nic nie odstaje, idealny. A myślałem że będzie taki sam jak w FJ. Polecam tego gripa do D3000!!!
    Nikon FiX - Pomysł na...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów