Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie masowe zamazanie zdjęć

Witam,

jako osba, która raczej nie obrabia swoich zdjęc, mam pytanie do Was, którzy głebiej w tym siedzą. Potrzebuję program, który na zdjęcie naozy mi tekst, na zasadzie ukośnych napisów "Copyrighy by ten a ten". kilka na całym zdjęciu, a napisy to po prostu lekkie rozjaśnienei bądż przyciemnienie. Da się to zrobic jakims w miare prostym narzędziem?
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

da się, chyba większością programów graficznych typu photoshop czy darmowy gimp. Są także gotowe skrypty pod strony www, które pokazują fotki z takimi znakami wodnymi. Bez problemu znajdziejsz w necie...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

zwykłym irfanviwem da się bez problemu
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Ciekawe, że ktoś kto podpisuje się "drhardware" czyli mam rozumieć ma doktorat z dziedziny sprzętu komputerowego pyta o takie bzdety.........A może to tak wąska specjalizacja, że o programach już nic nie słyszał?

Domyślnie Faststone

Cytat Zamieszczone przez czajnik Zobacz posta
    Ciekawe, że ktoś kto podpisuje się "drhardware" czyli mam rozumieć ma doktorat z dziedziny sprzętu komputerowego pyta o takie bzdety.........A może to tak wąska specjalizacja, że o programach już nic nie słyszał?
    czajnik, nie marudź. W końcu hardware to karty, płyty, napędy. Program do podpisywania to software

Polecam jeszcze program Faststone (www.faststone.org).
    Jest wolniejszy od Irfana, ale akurat w kwestii tekstu i znaków wodnych bardziej przyjazny w obsłudze.
    Pomagałem przyjacielowi powstawiać copyrighty na ok. dwóch tysiącach zdjęć właśnie faststonem. Irfan miał (i pewnie ciągle ma) problemy z precyzyjnym upozycjonowaniem tekstu, których nie potrafiłem obejść.

Paweł
    Fiat Lux

Domyślnie

można ściągnąć sam moduł FastStona służący do zmiany rozmiarów , dodawania napisów, wyostrzania, itp
    bez instalowania całej przeglądarki

Uprawnienia umieszczania postów