Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Statywy INDURO

Domyślnie Statywy INDURO

Znalazłem na necie 2 niepochlebne opinie, ale cena na pstryku bardzo mnie kusi...
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Induro to to samo co Benro, z inna nalepką. Induro jest sprzedawane na rynku amerykańskim. Spodziewaj się tej samej jakosci.

Domyślnie

W takim razie pytanie brzmi: węglowe Benro czy węglowy Velbon?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Induro to to samo co Benro, z inna nalepką. Induro jest sprzedawane na rynku amerykańskim. Spodziewaj się tej samej jakosci.
    Też spotkałem się z tą opinią, tylko widzę, że jakoś mało "takie same" modele statywów mają

http://www.indurogear.com/main/

http://www.benro.com/main/

EDIT: Skoro Benro w USA sprzedają jako Induro to po kiego grzyba na stronie Benro piszą:

"BENRO offers personal assistance in the USA via e-mail, fax or phone. We will respond to email promptly during the business week. [email protected]

For written correspondence please write to:
    MAC Group BENRO Division
    8 Westchester Plaza
    Elmsford, NY 10523"

EDIT2: Co by było ciekawiej na stronie Induro piszą:

"INDURO offers personal assistance in the USA via e-mail, fax or phone. We will respond to email promptly during the business week. [email protected]

For written correspondence please write to:
    MAC Group INDURO Division
    8 Westchester Plaza
    Elmsford, NY 10523"
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 26-05-2010 o 18:54
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Ja też to powyżej napisałem na podstawie opinii z Internetu. Podejrzewam, że jakaś jedna chińska manufaktura produkuje wszystko, a potem jest rozdzielane na parę różnych firm handlowych. Podobnie było z wieloma filtrami. Tym niemniej jakość tych wyrobów bardzo podobna (to też opinia z netu).

Domyślnie

Ciekawe jest tylko to, że poza głowicami, które się troszkę (ciut) z wyglądu różnią, to statywy ciężko znaleźć takie same tylko z inną nalepką, co nie przeszkadza oczywiście produkować je w jednym zakładzie.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Nadal nie wiem czy brać Induro czy Velbona. Poradźcie coś!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Podejrzewam, że jakaś jedna chińska manufaktura produkuje wszystko, a potem jest rozdzielane na parę różnych firm handlowych. Tym niemniej jakość tych wyrobów bardzo podobna (to też opinia z netu).
    Tzn jaka? o Benro czytałem dobre opinie, w tym wątku zakwas pisze, że spotkał się z niepochlebnymi opiniami o induro..
    Przymierzam się do Benro, ale obawiam się tandetnej chinszczyzny, choć chyba niepotrzebnie, bo opinie o Benro są raczej pozytywne..
    pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez felis.nigra Zobacz posta
    Tzn jaka? o Benro czytałem dobre opinie, w tym wątku zakwas pisze, że spotkał się z niepochlebnymi opiniami o induro..
    Przymierzam się do Benro, ale obawiam się tandetnej chinszczyzny, choć chyba niepotrzebnie, bo opinie o Benro są raczej pozytywne..
    To kup Benro i podziel się wrażeniami

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów