Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Madża

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Madża

Madża raz jeszcze.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. Eksperymentalnie...

Domyślnie

warto czasem eksperyntować
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danz1ger Zobacz posta
    warto czasem eksperyntować
    przepraszam: miało być eksperymentować
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Niestety ciezko mi zapanowac nad swiatłem...dzialam bez swiatłomierza na najprostszych chinolach z kulawą podziałką ale robiem co mogem :]

Domyślnie

1,2,3 w porządku,
    4,5,6 - za mocne to światło, na 3 modelce zanikły zęby jest biała plama, pozostałe przepalone
    7 - eksperyment udany choć też odnoszę wrażenie że mogłoby być mniej tego światła
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Jedynie 7 udana. Choć z za mocną winietą u dołu kadru. Pierwsze trzy porażka, świetlnie, przez podkreślenie wad skórnych, modelkowo itd. Potem trochę lepiej, ale kółko z żarówek jednak musi być wokół źrenic, a mina i cienie na rękach, to kolejne wpadki na 6. W dobie cyfrówek kontrola światła nie powinna być aż tak ogromnym wyzwaniem, ze względu na możliwość włączenia w korpusie podglądu przepaleń (kanał czerwony) oraz wyświetlenia histogramu. Oczywiście przy dynamiczniejszej sesji, może nie być tak różowo, ale to niestety spora wpadka ze światłem. Wiadomo, że balansowanie świateł bez światłomierza będzie skutkować czasem niedoświetloną którąś partią obrazu, ale przepaleń na skórze należy unikać jak ognia.

Uprawnienia umieszczania postów