Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Próba rehabilitacji. Czy jakiś moderator mógłby wywalić te poprzednie ??

1.

2.

3.

4.

Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 24-05-2010 o 18:35

Domyślnie

Nie przejmuj się To jest ciekawy obiekt - ale trudny do sfotografowania... I widać to na Twoich fotkach...
    Wiem - bo sam poległem
    http://dominik.4me.pl/php-analog/ind...ic=dz00316.jpg
    http://dominik.4me.pl/php-analog/ind...ic=dz00317.jpg
    http://dominik.4me.pl/php-analog/ind...ic=dz00319.jpg
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Waldku - nie bierz tego proszę do siebie ale dlaczego usunąłeś poprzednie zdjęcia ? Nawet jeśli nie zyskały przychylności to były Twoją pracą, czymś co uznałeś w którymś momencie za warte pokazania. To po pierwsze. Po drugie - komentarze osób które odniosły się do pierwszego setu zaprezentowanego przez Ciebie są teraz zwyczajnie bezsensowne. Żółta kartka dla moderatora, że się na to zgodził .

Zdjęcie 1 bis to ładne pocztówkowe ujęcie które psuje ucięta korona drzewa po prawej stronie - trzeba było albo dać kilka kroków w lewo i nie ująć go wcale albo zachować w całości. Zdjęcie 2 bis bardzo ładne - najlepsze ze wszystkich zaprezentowanych a co więcej z zachowaną symetrią i ładnym światłem. Trójkę bis skadrowałbym w pionie. Poziome zdjęcie spowodowało, że masz po prawej stronie kawałek okna który niczego nie wnosi a psuje odbiór zdjęcia. Pion spowodowałby również, że nie uciąłbyś górnej krawędzi okna które jest głównym bohaterem obrazka. Poza tym nie wiem czy krok w lewą stronę nie byłby dobrym posunięciem - lewa strona zdjęcia nie uciekałaby tak bardzo a okna następujące po sobie w kolejnych otworach schodziłyby się po klasycznych liniach perspektywy. Ostatnie zdjęcie z drugiego zestawu to też jakby pozycja obowiązkowa. Poprawnie wykonane, technicznie bez zarzutu ale kadrowo bez zachwytu.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Tak jak poprzednio - tak i teraz - wdzięczny jestem za rzeczowy komentarz.

Myślę, że moderator ( na moja prośbę ) zrobił słusznie, ponieważ "pałac wzniesiony ku czci upływającego czasu zasługuje na więcej uwagi."

Stylistyką swojej wypowiedzi bardzo przypominasz mi uczestnika innego forum.
    Ale nie jest to ważne ponieważ w Twoich komentarzach nie ma złośliwości tamtej osoby.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 24-05-2010 o 19:39

Domyślnie

Zdjęcia zostały usunięte bo poprosił o to autor. Moim błędem było zostawienie komentarzy odnoszących się do tych zdjęć. Na szczęście już to naprawiłem. Przepraszam wszystkich za zamieszanie.
    Pozdrawiam
    Jarek

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Poprawiłem. Lepiej już się nie da. Reszta poprawek to nowe fotki a tych tak szybko nie będzie.
    To trochę za daleko. To już koniec tej serii. Dziękuje Wszystkim.

3a.

Ostatnio edytowane przez waldek ; 24-05-2010 o 21:09

Domyślnie

Spoglądając w głębię, nie widząc nic...
    D300 + PDK-1 + N17-55 + SB 900 x2, 50mm i inne...

Domyślnie

Cały ten pałac wzniesiony został w ściśle określony sposób. Poświęcony został upływającemu czasowi - "okien miał tyle, ile dni w roku, pokoi tyle, ile tygodni; sal wielkich tyle, ile miesięcy, a 4 narożne jego baszty odpowiadały liczbie kwartałów"

również pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 24-05-2010 o 19:40

Domyślnie

Wiem, czytałem o jego powstaniu i historii.
    Dlatego też w tytule umieściłem słowo - fantastyczny.
    Jak widać zabrakło jeszcze umiejętności fotograficznych.
    Będzie lepiej.

Domyślnie

Poprosiłem o usunięcie poprzednich fotek ponieważ były beznadziejne.
    Powyższe komentarze dotyczą więc innych zdjęć.

Wstawiłem 4 nowe.
    Niestety to tylko obrobione jpg-i . Będę wdzięczny za recenzje.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 24-05-2010 o 19:00

Uprawnienia umieszczania postów