Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 85 z 85

Wątek: N24-70 czy D700

Domyślnie

a ja jako totalny amator który nie miał do czynienia ze szkłami typu 17-55 czy 24-70 mm w życiu nie wydałbym nawet jeśli miałbym kasę na tego typu ogniskowe za taką kasę. To są szkła dla zawodowców. Są na szczęście dla amatora tańsze rozwiązania. Choćby ten nieszczęsny tamron może nie taki szybki czy stałki ostrzejsze i jaśniejsze od tego zooma. Jest jakaś alternatywa.

Inna sprawa jest z dużymi ogniskowymi. Tu nie ma już kompromisu. I trzeba brać to co najlepsze. Maniacy np. fotografii ptaków czy samolotów często amatorzy muszą brać szkła często dla zawodowców. I tu rozumiem wydawać kasę za takie szkła.

Domyślnie

No wiec jakie to szkielko?
    Szkło jest wyśmienite - z czystym sumieniem mogę polecić (brzmi jak na All...ro nie? )
    luxmin
    a ja jako totalny amator który nie miał do czynienia ze szkłami typu 17-55 czy 24-70 mm
    To możesz mi powiedzieć po co się wypowiadasz o czymś o czym nie masz pojęcia? Jak możesz porównać że coś jest gorsze/ lepsze albo ostrzejsze skoro z tym czymś nie miałeś do czynienia...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko jedno, jak autor tego wątku dawał sobie rade do teraz bez tego ogromnego iso z d700 ..... pewnie używał lampy która ma wpisana w stopce..... domyślam sie również ze klienci byli zadowoleni ...... Ale do sedna cena d700 + 30 f/2 to około 9000 zł cena 24-70 f2/8 ok 5,500 zł dla mnie różnica spora i osobiście wybrał bym obiektyw z jego światłem, jakością zdjęć, ostrością i uniwersalnością, robił zdjęcia i zarabiał na d700

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

luxmin ty pewnie zawsze bedziesz amatorem ,uzywajacym amatorski sprzet ,wiec twoja opinie nie wchodzi w gre...

Domyślnie

Stałem przed podobnym dylematem d700 a może n24-70 - wybrałem szkło
    ponieważ na d90 moj n18-105 wydawał się mocno mydlany w porownaniu do n50f1.4g.
    Więc zadałem sobie proste pytanie co może zrobić pucha taka jak d700 lepiej bez dobrego szkła od d90? Poza go i małymi szumami na iso - średnio mi wychodziły te zalety - więc to było dlamnie decydujące było żeby najpierw wziąść szkło. Można się bawić w przepinanie stałek np w kościele, lub podejście czy odejście jednak nie zawsze tak się da - więc to w kościele jest sporą zaletą zoom - a zastane ma wiele zalet niemniej czasem też trzeba dopalić.
    Zgodzę się że na DXie brakuje dołu np w mieszkaniu - niemniej da się poradzić.
    Wprawdzie przez to że jest ostry jest czasem więcej roboty jak trzeba wyblurować jakaś panne ale wole to niż autoblur na obiektywie Czytałem wątek CAŁY o problemach na n24-70 i bardzo zachwiało to moim wyborem niemniej tutaj na forum znalazłe jakiś wątek o obiektywach i opinie o nich i dziwnym trafem w wielu opiniach ludzie którzy posiadali te szkło je zachwalali więc mam nadzieje że nie będzie źle. Póki co jak dlamnie jest to rewelacyjne szkło - teraz musze podziałać by zarobić na puszkę

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów