dozbierałeś już kasę bo ciekaw jestem co wybrałeś i czy jesteś zadowolony, temat przeczytałem od dechy do dechy więc liczę na subiektywną ocenę![]()
Szukaj
dozbierałeś już kasę bo ciekaw jestem co wybrałeś i czy jesteś zadowolony, temat przeczytałem od dechy do dechy więc liczę na subiektywną ocenę![]()
FX ...
Hehehehe chyba w ciagu niespełna 2 tygodni nie dozbierał :P
daj mu troche czasu![]()
a i nie jesteś jedynym który czeka na to info i przeczytał temat :P
tak was uspokoje, rzeczywiscie jeszcze ciulam, ale idzie dobrze. powiem tak ze najpierw bedzie D700 + N35/2 a potem N24-70 ale ten juz chyba poleci w calosci na raty. z cala pewnoscia napisze jakie sa wrazenia z polaczenia tej pary D700 i 35tki, jak rowniez wrzuce zdjecia
D700, N70-200/2.8, N50/1.4, N85/1.8, N35/2.0, SB800,
Wiec jak to jest z tym N 24-70 , tzn lepiej niech odpowiadaj ci co uzywali chociaz to szkielko ?Bo przymierzam sie do jego zakupu .
A o co pytasz?bo nie wiem jak to jest z tym 24-70 - wiem za to jaki jest
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Bardzo dobre.Zero problemów, ostre w całym zakresie kombinacji przysłony i ogniskowych, nie ma się czego czepiać. Brać i focić.
![]()
Pozdrawiam
Jacek
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
24-70 podpina sie raz.
"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."
No mam nadzieje ze tylko raz?![]()
100% pewności mieć nie będziesz, ale:
Cytat:
Napisał arturjb
Ok 2 lat temu miałem wolne 4k (D700 kosztowało wtedy 6.5). Zal mi bylo dolozyc te 2.5. Kupiłem 24-70. Miałem d200+mbd200. Faktycznie lans był, sprzęt wyglądał mega pro. I koniec zalet. 24-70 jest naprawdę kiepskim obiektywem. Przy f/2.8 i 70 mm jest na oko (po ocenie histogramów) o 1/2ev ciemniejszy niz 85/[email protected]. Gdzies na forum jest dyskusja na ten temat. Ponadto 24-70 jest bardzo wrażliwy na uszkodzenia. Upadek, uderzenie i po szkle...
.
No wiec jakie to szkielko?
gdyby na 100szt. zakupionych tych obiektywów zapytać o zadowolenie - to może 80 parę odpowiedziałoby "super" (jak by im się chciało pisać) i ok 5szt. na pewno odpowiedziałoby "nigdy więcej !" - reszcie zwisa. Tylko, że na tym Forum z tych ok. 80-ciu szt. - uzewnętrznia się... ...może kilka, a w porywach, kilkanaście sztuk. Więc te ok. 5szt. potrafi niektórym zawrócić w głowie. Większą pewność (ale nieznacznie gorszą optykę) miałbyś kupując ten obiektyw - niestety: poza ceną, waga też robi swoje (no i węższy, i ostrość nie ta...).
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami