Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Justyna - Spontanicznie, spacerowo

Witam

Sesja niezaplanowana - normalny spacerek w parku - a akurat miałem ze sobą aparat

Miłego oglądania (KAŻDY komentarz, rada mile widziana i pomocna )

1.

2.

3.

Pozdrawiam!

Domyślnie

skoro to normalny spacer to nie wymagam abyś miał blendę, lampę etc.
    Kolorowe są fajne, pewni znajdą się spece którzy nie lubią kolorowanek od CEP, mi się podobają.
    B&W jest wg mnie za ciemne, biała twarz świeci za bardzo.
    Pozdrawiam.
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Domyślnie

Mnie się 1 i 3 bardzo podobają.

Pozdrawiam,
    Maciek
    D300 | MB-D10 | N16-85 f3.5-5.6 | N35 f1.8 | N50 f1.4 | J135 f3.5 | T70-210 f4 | N70-210 f4-5.6 D | SB-800

Domyślnie

kolorowe świetne BW faktycznie ciut się świeci i psuje odbiór
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

czy to są jpg-i ?
    ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basbas Zobacz posta
    czy to są jpg-i ?
    Tak

Domyślnie

Zły balans bieli, w szczególności na czwórce, ale i na pozostałych również. Przez to skóra wyszła niezbyt ciekawie i ziemiście miejscami, a białka wpadają w fiolet. Poza tym widać jakieś dziwne "motanie" z kadrowaniem, jakbyś sam nie wiedział, co chcesz pokazać. Poczytałbym trochę o znaczeniu kadru i kompozycji, nie zaszkodzi na pewno. Cz/b słabe, a przynajmniej ja takich nie lubię. Bo z jednej strony jeżeli niemal przypadkowe, spacerowe mają być, to niech będą, niby podejrzane, z niewidocznym fotografem. A taki kadr i obróbka sugerują już zdjęcie z rozmysłem, z premedytacją - i nie wychodzi to zazwyczaj najlepiej. Do tego, jak już wspominałem, widziałem bardzo niewiele zdjęć, na których kadr z lotu ptaka byłby uzasadniony i się bronił. Ogólnie przeciętnie, widać jednak, że jakieś tam pojęcie o fotografii jest i nie są to pierwsze kroki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Zły balans bieli, w szczególności na czwórce, ale i na pozostałych również. Przez to skóra wyszła niezbyt ciekawie i ziemiście miejscami, a białka wpadają w fiolet. Poza tym widać jakieś dziwne "motanie" z kadrowaniem, jakbyś sam nie wiedział, co chcesz pokazać. Poczytałbym trochę o znaczeniu kadru i kompozycji, nie zaszkodzi na pewno. Cz/b słabe, a przynajmniej ja takich nie lubię. Bo z jednej strony jeżeli niemal przypadkowe, spacerowe mają być, to niech będą, niby podejrzane, z niewidocznym fotografem. A taki kadr i obróbka sugerują już zdjęcie z rozmysłem, z premedytacją - i nie wychodzi to zazwyczaj najlepiej. Do tego, jak już wspominałem, widziałem bardzo niewiele zdjęć, na których kadr z lotu ptaka byłby uzasadniony i się bronił. Ogólnie przeciętnie, widać jednak, że jakieś tam pojęcie o fotografii jest i nie są to pierwsze kroki.
    Balans bieli powiadasz - o ile mi wiadomo (ale mogę się mylić) cross porcessing nakłada na zdjęcie pewną dominatę danego koloru którą sobie fotograf ustawia - ja sobie ustawiłem taką jaką widaći przez to siadł balans bieli - dla niektórych oglądajacych wypada w oczach to dobrze a dla innych źle - mi akurat ten cross podchodzi. białka wpadają w fiolet bo jest taka dominujący kolor w cross'ie. A motanie z kadrowaniem to szczerze powiem nie wiem o o co chodzi. A o znaczeniu kadru i kompozycji czytałem i zapamiętałem m.in. taki fragment który znajduję się praktycznie w każdej księdze o fotografii -"...nie bójmy się odchodzić od stereotypów..." - Ja się nie boję i to pokazuję.

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów