Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: A rtyści?

Domyślnie

chyba nie powinien albo ja głupi jestem
    sporo gratów

Domyślnie

A ortografii naucza się w podstawówce, która jest obowiązkowa z Polsce, ponoć...
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Proszę o zamknięcie wątku bo taka dyskusja dzięki co poniektórym niema sensu... Szczególne pozdrowienia dla pana jm! w-l s-e
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2010 o 11:41 Powód: pis.
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    Przepraszam ale się nudzę niemogę spać... skąd się biorą takie kwiatki, czy papier fotografa artysty jest tak łatwo dostać? skoro tak to nic nieznaczy przynajmniej dla mnie wiele młodych ludzi pokazuje tu swoje pierwsze zdjęcia ślubne i są 1000 razy lepsze... niewiem czy mi wolno jeden przykład mogę wkleić więcej ale się boje że pójdzie lincz np. http://fotobg.pl/wpg2?g2_itemId=31
    - może teraz będzie na temat -

ASP to uczelnia jak każda inna. Nie każdy, kto kończy AWF musi być wybitnym sportowcem, nie każdy po szkole muzycznej, czy aktorskiej musi robić zawrotną karierę sceniczną. Sam w mojej branży znam wielu "inżynierów" po politechnice, którzy bardziej improwizują, niż znają się na tym co robią. Mam też kilkoro znajomych po pedagogice i nauczaniu podstawowym, którzy z dziećmi mają tyle wspólnego, że lubią je robić
    W tej, jak i innych branżach liczy się głównie dobry marketing. Grunt to umieć pozyskać klienta i się sprzedać, a to, że autorka przytoczonych zdjęć ma "papiery fotografa" znaczy nie więcej niż to, że łatwiej będzie jej znaleźć klientów i nowe zlecenia.

Może teraz jakieś herezje wygłoszę, ale wydaje mi się, że utalentowany hydraulik z pasją fotograficzną będzie robił lepsze zdjęcia niż mniej utalentowany i bez pasji absolwent ASP. Dlaczego? Dlatego, że robi je bo chce, a nie musi z racji wyuczonego zawodu.

P.S. Nie jestem hydraulikiem... tym bardziej utalentowanym
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

no w końcu jakiś głos w sprawie, ja tylko uważam że wcale nie jest tak łatwo skończyć asp ani się tam dostać więc powinno się mieć jakiś zmysł estetyczny. Ja np. jestem inż.elektrotechnikiem i dlatego moje zdjęcia są jakie są, ale się uczę czytam dużo książek, i oglądam zdjęcia najlepszych, dopiero zaczynam, ale mam nadzieję że nie krzywdze swoją pracą młodych par, a to co tam się znajduje moim zdaniem krzywdzi ludzi
    sporo gratów

Domyślnie

Asp czy inne wynalazki, trzeba być świadom jak w każdym zawodzie, że jeśli się za coś bierze to trzeba zrobić to dobrze tym bardziej jeśli chodzi o sytuacje niepowtarzalne tak jak ślub. Ja nigdy bym się nie podjął tego nawet dla własnej siostry/brata żeby robić zdjęcia na ich ślubie. Bo teraz wyobraźcie sobie sytuacje kiedy w ogóle nie macie pojęcia kto robił te zdjęcia, to 99% z was uzna, że to gnioty nie warte złotówki. Aż tu nagle wyłania się osoba zwana artystą po dyplomówce niekoniecznie z powołania i nagle okazuje się, że trzeba mieć szacunek dla tej osoby i prac bo to jej świat artystyczny.. o dzizus.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2010 o 11:42 Powód: orto. ("nie powtażalne")
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Rycerz
    Gość

Domyślnie

proszę bez osobistych wycieczek i wyśmiewania się publicznie z innych

Domyślnie

Ja wiem i przepraszam ale nie mogłem wytrzymać... ale właśnie chodzi mi o to co napisał ska. Autorki też nie chce urazić, tylko akurat mi się taki przykład podwinął
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2010 o 11:43 Powód: pis. ("niemogłem")
    sporo gratów

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

oglądnąłem portfolio ślubne i muszę wam powiedzieć, że koszmaru tam nie ma. Chyba, że możecie mi dokładnie wyjaśnić na czym polegają wady tamtych zdjęć ?
    Czy to problem kadrowania ? Jakości materiału wyjściowego ? Obróbki ? Kompozycji ?

Albo pokażcie mi coś, co większość z was uzna za wzór fotografii ślubnej ... Macie jakiś link wzorcowy do "metra z Sevre pod Paryżem" ?

Domyślnie

UBoot To już zależy od grona odbiorców, ktoś kto nigdy nie widział innych zdjęć ze slubów powie że są cudne. Inni znowuż stwierdzą 80 % tego co tam jest nadaje się do kosza.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2010 o 11:45 Powód: orto. ("znowusz")
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów