Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: A rtyści?

conik
    Gość

Domyślnie

Mysle ze swiadczy to nie tyle o uczelni co o osobie, choc akurat to slaba wizytowka dla ASP

Domyślnie

a najśmieszniejsze będzie pewnie to że wszystkie terminy ma zajęte
    to nie jest artyzm tylko to co przeciętny klient chętnie zobaczy w swoim albumie więc nie widzę powodu do wyśmiewania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bert69 Zobacz posta
    No właśnie - Artyści.

Fotografia ślubna to raczej bardziej rzemiosło niż artyzm. Fotograf robi to co zamawia klient.
    Nie jestem znawcą historii sztuki, zdaje mi się jednak, że wiele zacnych i cenionych po dziś dzień dzieł artystycznych wykonanych było na zlecenie, a dopiero później okrzyknięto je arcydziełami. Poza tym nawet jeśli uprawia się rzemiosło (w zasadzie obecnie 99% fotografii ślubnej), to powinno to być dobre rzemiosło, a nie partanina. Wątpię, żeby klient zamówił "kiczowate" (w tym złym znaczeniu kiczu) zdjęcia, a to, że czasem takie dostaje...

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    Tak jak sa Amatorzy i amatorzy tak samo sa Artysci i artysci.
    Wiedza nabyta podczas studiow (i nie tylko studiow) dla swiadomego tworcy jest bardzo pomocna.
    Chociazby po to zeby odroznic knota od dziela.
    Ze swojej strony jako osoba ktora nie ukonczyla zadnych studiow artystycznych....warto miec wiecej pokory dla tej wiedzy o czym nie raz sie przekonalem, A zanim podejmie sie jakas dyskusje warto sobie taka wiedze przyswoic bo mozna wyjsc na niezlego ignoranta.
    Piszac "wiedze" nie mam na mysli wylacznie wiedzy praktycznej ale rowniez szroko pojeta teorie...historie sztuki, kompozycje etc.
    Zgodzę się jedynie częściowo. Nie muszę kończyć studiów by odróżnić knota od dzieła. Albo mi się coś podoba, albo nie. Nie potrzebuję nikogo, kto będzie mi mówił, co ma mi się podobać. Uczelnie są m.in. po to, żeby mi powiedzieć jak robić to co robię, żeby się podobało innym i mnie. Kształtują w wielkim stopniu poczucie smaku, uwrażliwiają, ale nie trzeba robić doktoratu na ASP, żeby wiedzieć, że coś, co mi się podoba jest rzeczywiście ładne MZ dużo większe znaczenie solidnego wykształcenia, to zdobycie odpowiedniego warsztatu, który możemy również kształcić sami, lecz jak to zwykle bywa, metodą prób i błędów, a co za tym idzie - okrężną drogą
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

dusca a co wnosi twój koment do tej dyskusji chyba nic... takie masło maślane
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    dusca a co wnosi twój koment do tej dyskusji chyba nic... takie masło maślane
    Mój koment do tej dyskusji nic nie wnosi. Przepraszam i już więcej nie będę masło-maślanił.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    Zerknalem dopiero teraz ze autorka jest po ASP....jak wspomnialem sa Artysci i artysci
    Mało że autorka skońcyła ASP... ma doktorat z fotografii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boghol Zobacz posta
    Mało że autorka skońcyła ASP... ma doktorat z fotografii.
    z zakresu fotografii a to już pojęcie dosyć pojemne

btw
    obejrzałem sobie zlinkowaną galerię oraz stronę założyciela wątku i widzę że reprezentujecie podobny poziom zdjęć więc nie wiem czy jest o co kruszyć kopie, a że kobieta skończyła ASP ...
    Ostatnio edytowane przez cygan ; 21-05-2010 o 11:40

Domyślnie

A ja wam powiem, że troche mnie zaczyna irytować to wasze najeżdżanie na gorszych od was (żeby nie było - reportażu ślubnego nie praktykuję jak narazie). Co mnie śmieszy, już nie raz widziałem że ktoś w linku ze swojej stopki miał PF zdjęcia, które ja wstydziłbym się oddać parze młodej a tym bardziej brać za nie pieniądze ale nie widziałem nigdy żeby ktoś na to zwrócił na forum uwagę

Ostatnio miałem kontakt z dwiema osobami, które mają ofertę skierowaną do PM. To co im sprzedają - pożal się Boże. Po tym co zobaczyłem u jednego z nich pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że ma gdzieś swoich klientów. Ale widocznie jest klient i na to tzn na zdjęcia w takiej a nie innej jakości. Nie każdego stać na fotografa z wyższej półki lub takie zdjęcia jak z omawianego PF go zadowalają i więcej do szczęścia mu nie trzeba . Jeśli wy uważacie inaczej to ok. Skupcie się na sobie, edukujcie się żeby wołać za swoją pracę więcej niż teraz, w czym problem?

może nie mam racji bo jestem laikiem jeśli chodzi o reportaż ślubny, ale takie są moje odczucia.
    Ostatnio edytowane przez Leatherface ; 21-05-2010 o 11:44

Domyślnie

cygan/Leatherface przecież napisałem że nie uważam się za artystę a tu dziewcze z takim imponującym? portfolio robi takie gnioty... mi nie chodzi o naśmiewanie się z kogoś, tylko... a zresztą widzę że nie ma sensu się odzywać na tym forum w żadnym temacie bo od razu są jakieś mądrale... clusca nie przesadzaj
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2010 o 11:40 Powód: orto. ("mondrale")
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    cygan/Leatherface przecież napisałem że nie uważam się za artystę a tu dziewcze z takim imponującym? portfolio robi takie gnioty... mi nie chodzi o naśmiewanie się z kogoś, tylko... a zresztą widzę że niema sensu się odzywać na tym forum w żadnym temacie bo od razu są jakieś mondrale... clusca nie przesadzaj
    chyba z imponującym wykształceniem, właściwie to o czym jest ten wątek, że wykształcony artysta nie ma prawa robić gniotów?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów