Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Rugia w HDR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paput Zobacz posta
    Hm... a może tak wrzuciłbym zdjęcia obrobione, ale nie photomatixem tylko najzwyczajniej w świecie, po Bożemu?
    Zobacz jak wyglądają gałęzie na 4. Jakbyś je przytargał z Czarnobyla. Świeca tak mocno, że aż oczy bolą. Do tego boję się żeby nie zostać napromieniowanym, więc uciekam z tego wątku

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Oszczędny w słowach Awatar Paput
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Zobacz jak wyglądają gałęzie na 4. Jakbyś je przytargał z Czarnobyla. Świeca tak mocno, że aż oczy bolą. Do tego boję się żeby nie zostać napromieniowanym, więc uciekam z tego wątku
    Zanim uciekniesz, wiedz, że ta świecąca gałąź to kawał metalu a nie drewniana gałąź

Serio.
    Nikon D2x| Nikon D60 | Sigma 70-200/2.8 | Soligor 19-35/3.5-4.5 | Tokina 150-500/5.6 | SB-28
    szczera chęć nauki i samokrytyka jest najważniejsza

Domyślnie

Jak robisz zdjęcia w taką ładną pogodę to nie ma sensu ich tak obrabiać, wszystko można wyciągnąć z jednego rawa a nawet jpg-a

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    Jak robisz zdjęcia w taką ładną pogodę to nie ma sensu ich tak obrabiać, wszystko można wyciągnąć z jednego rawa a nawet jpg-a
    Właśnie mnie kolega jarek76 podlinkowanym tematem uświadomił, dlatego zrobię całą obróbkę raz jeszcze, ale racjonalnie.

Tylko najpierw muszę znaleźć te pieruńskie rawy, gdzieś się zapodziały
    Nikon D2x| Nikon D60 | Sigma 70-200/2.8 | Soligor 19-35/3.5-4.5 | Tokina 150-500/5.6 | SB-28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paput Zobacz posta
    Hm... a może tak wrzuciłbym zdjęcia obrobione, ale nie photomatixem tylko najzwyczajniej w świecie, po Bożemu?
    zrób tak, bo kilka kadrów jest dobrych

Domyślnie

tylko 1. Poczytaj hdr wywal fotomatixa i dowiesz się, że to co zrobiłeś nie jest HDR a czymś zupełnie odmiennym. HDR stosuje się w przypadkach dużej rozpiętości tonalnej, której aparat nie jest w stanie zarejestrować na 1 klatce. 4 wygląda jak sen narkomana. Zdjęcia są mnimalnie poprzesuwane, albo zabrakło ostrości. Tylko 1 jeszcze jakoś się broni chociaż kolorystycznie to te zdjęcia leżą. Wystempluj ten samolot
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    tylko 1. Poczytaj hdr wywal fotomatixa i dowiesz się, że to co zrobiłeś nie jest HDR a czymś zupełnie odmiennym. HDR stosuje się w przypadkach dużej rozpiętości tonalnej, której aparat nie jest w stanie zarejestrować na 1 klatce. 4 wygląda jak sen narkomana. Zdjęcia są mnimalnie poprzesuwane, albo zabrakło ostrości. Tylko 1 jeszcze jakoś się broni chociaż kolorystycznie to te zdjęcia leżą. Wystempluj ten samolot
    Wiem, wiem, już kilka osób wcześniej w wątku mnie uświadomiło, już wiem, że zboczyłem z drogi. Mea culpa!

Czemu wystemplować samolot? Według mnie jego obecność nie tyle nic nie przeszkadza, co nawet dodaje uroku.

Domyślnie

Może przesadziłem z tym samolotem, ale to twoja wizja
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

i powinieneś mieć więcej pewności siebie !

p.s. fotokornik ma rację: samolot zestrzelić !!!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów