Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Sb-800 + 350d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Wawer

Domyślnie Sb-800 + 350d

Czy zestawienie jak w temacie jest bezpieczne? ktos próbowal lampy nikona z body canona? Nie chodzi mi o odpalanie przez fotocele tylko przez gorącą stopke, czy musze pozaklejać styki zeby sie nic nie spaliło?
    D50, 18-55, 70-300G, SB-800, 1GB SD SANDISK ULTRA II+ USB, kilka kilo marzeń

Domyślnie

używałem canona 300d z lampą nikon sb28. Pracowałem trybie Auto - bo lampa ma swój czujnik i nie jest zależne to od body. Bez zaklejania styków. Działało bez pudła! A jak sie inni fotografowie dziwili Jeszcze ich dodatkowo podpuszczałem, że pracuje w TTL
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Wawer

Domyślnie

Super, dzieki Jacek_Z, wlasnie dla próby odgrzebałem zenita i błyska nawet z nim, i nie czuć swądu więc chyba sie nie spali. Jakbyś mógł mi podpowiedzieć jak zmienić ustawienie ISO na sb-800 kiedy jest podłączona do "ślepego" korpusu - w trybie A pozwala mi zmienic tylko przysłone i zoom ale nie wiem jak przestawić ISO, w nikonie sie nie martwilem bo sczytywało automatem.

OOOOOK nie ważne, już znalazłem... sporo tych Custom Functions
    Ostatnio edytowane przez GreenToad ; 01-12-2006 o 23:41
    D50, 18-55, 70-300G, SB-800, 1GB SD SANDISK ULTRA II+ USB, kilka kilo marzeń

Domyślnie

Witam,

Ja używałem SB20 z EOSem 300. Działa na M i A, bez TTL oczywiście. Nic się nie spaliło. Ale jako ciekawostę chciałem dodać, że ta lampa pracuje w TTL z Pentaxem Z-20.
    Nie wiem jakim cudem, ale jakoś się staruszki dogadują

Uprawnienia umieszczania postów