Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Tablet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Niby czemu duzy ma byc dokladniejszy?
    Akurat to nie zalezy od wielkosci
    Jednak zalezy... Chyba, ze zamapujesz sobie to A6 dla obszaru 200x200 pikseli -- wtedy bedzie dokladniej.
    Wczesniej mialem Intuosa3 A5 i bylo dobrze. Teraz mam Intuosa4 M (nieco wiekszy) i jest jeszcze lepiej (nie wspominajac o dodatkowych ficzerach). A ja jednak rysuje bardzo rzadko. 95% pracy na nim, to obrobka zdjec. Wcale tak duzo machac nie trzeba. IMHO optymalnym wyborem jest A5.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig - faktycznie mozna i tak
    plusem duzego jest to ze mozna sobie zmapowac jego wycinek, a jak masz mniejszy to z niego wiekszego nie zrobisz
    Przyznaje bez bicia ze z A5 nie mialem do czynienia i pewnie wielkosc obszaru roboczego tabletu zalezy od indywidualnych preferencji.
    Dla mnie poki co a6 wide wystarcza w 100%. Tylko boje sie myslec ze na takim intuosie komfort pracy moze byc wiekszy...
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Również mam pytanko. Zamierzam kupić tablet do 800-900 zł.
    Rozważam coś takiego A5:
    http://www.allegro.pl/item1043297159...m_a5_wawa.html
    lub coś takiego A6:
    http://www.allegro.pl/item1035105510..._w_polsce.html
    Na co postawić? Wielkość czy wyższość modelu?

Czy ten pierwszy występuje bez dodatkowego oprogramowania? Mam już PS'a.
    Czy obydwa mogą być obsługiwane przez mańkuta?

Domyślnie

Ja mam wacoma bamboo pen&touch i jestem bardzo zadowolony,myślałem żeby kupić Intuosa 4 ale doszedłem do wniosku że za dużo kasy,nie rysuje a do obróbki wystarczy mi ten pen&touch który jest o połowe tańszy
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

koledzy w jaki sposób się nim posługujecie podczas obróbki? lamerskie pytanie ale pojęcia nie mam jak go używacie tak dokładnie
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Ja od chyba 5 lat mam Wacoma Intuosa3 A5 i jestem baaardzo zadowolony z niego
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

No ok, ale nikt nie odpowiedział na moje pytania. Najbardziej zależy mi na opiniach osób, które pracowały na a5 i a6.
    Bo mam jeszcze opcje, żeby kupić tańszy model w rozmiarze a6, a resztę przeznaczyć na przenośny dysk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Niby czemu duzy ma byc dokladniejszy?
    Akurat to nie zalezy od wielkosci
    To wymyśl sobie jakiś skomplikowany motyw i narysuj go na kartce A6 i A4.

Nie chodzi o dokładność samego urządzenia, tylko ręki.
    Ja mam A4+ (kwadrat) i chociaż zajmuje sporo miejsca, jestem z niego bardzo zadowolony. Chociaż ja także rysuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    koledzy w jaki sposób się nim posługujecie podczas obróbki? lamerskie pytanie ale pojęcia nie mam jak go używacie tak dokładnie
    Bedziesz mial w rekach, to wszystko stanie sie jasne i naturalne. Bynajmniej nie po to sie kupuje tablet, zeby suwakami wartosci zmieniac albo opcje z menu wybierac. Jesli do tego sie ogranicza Twoja obrobka, to zdecydowanie nie kupuj, bo to bedzie zbedny wydatek.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ja posiadam Intuos'a 4 S (A6) i poki co minie zadowala Ale jakby byl wiekszy np. A5 to bylby jeszcze lepszy Bo A4 do obrobki foto to jest zdecydowanie za duzy. Przynajmniej dla mnie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów