Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Tablet

Wink Tablet

Witam
    Proszę o pomoc w wyborze tabletu dla początkującego użytkownika tego sprzętu w obróbce graficznej.
    Proszę o opinie o tego typu sprzęcie w współpracy z obróbka zdjęć reportażowych.
    Rozważam zakup i nie wiem jaki model będzie odpowiedni w cenie powiedzmy do 500zł .
    proszę was o opinie jak się pracuje na takim sprzęcie jakie są możliwości wady itp rzeczy bo wiem ze przesiadka z Myszki na taki tablet będzie bardzo ciężka:]
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

polecam Bamboo Fun - tablet super, nawet łatwo się do niego przyzwyczaiłem. Co miłe w zestawie dostajesz pełną wersję Photoshop Elements 7.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

jw
    ja mam akurat bamboo pen ale tez jestem bardzo zadowolony

Domyślnie

wacom
    a jaki model to zalezy ile masz kasy jak duzej powierzchni potrzebujesz
    wad nie ma

Domyślnie

tylko nie bierz większego niż A6, bo nie ma sensu, a wręcz będzie Ci to przeszkadzać
    Mamiya + Sony

Domyślnie

kh29228> a mógłbyś napisać kilka słów uzasadnienia? Sam stoję przed wyborem i celuje w któregoś intuosa ale właśnie rozmiar jest dla mnie dylematem. Myślałem, że im większy tym wygodniej (?)

Domyślnie

Z tego co widzialem na filmach lynda.com cris orwig ma dwa wacomy duzy i maly ktory bierze na jakies wyjazdy itp. Mysle ze nie mialby duzego gdyby nie bylo to wygodniejsze

Domyślnie

Duży jest dokładniejszy, ale za to trzeba bardziej machać ręką. Z drugiej strony można sobie ograniczyć obszar roboczy do dowolnego mniejszego rozmiaru, więc z dużego można zrobić mały, jeśli będzie trzeba .
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zink Zobacz posta
    Duży jest dokładniejszy, ale za to trzeba bardziej machać ręką. Z drugiej strony można sobie ograniczyć obszar roboczy do dowolnego mniejszego rozmiaru, więc z dużego można zrobić mały, jeśli będzie trzeba .
    Niby czemu duzy ma byc dokladniejszy?
    Akurat to nie zalezy od wielkosci

Do rysowania lepszy jest duzy a do obrabiania fotek a6 wystarcza, nie raz juz o tym bylo.
    Sam tez uzywam a6 w wersji wide (bamboo chyba ).

Co do firmy to chyba Czornyj kiedys napisal ze sa tablety wacom, a reszta to wyroby tabletopodobne
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Długo zastanawiałem się nad tabletem do obróbki zdjęć, myszka mnie już męczyła. Wiedziałem, że kupie Wacoma, zastanawiałem się tylko nad wielkością. Obawiałem się, że A6 będzie za mały jednak jest idealny. Kupiłem wersję Bamboo Pen A6 wide - stwierdziłem, że nie ma sensu dopłacać za możliwość "sterowania" palcem czy inne nie potrzebne gadżety. Jedyne czego brakuje to przycisków do zaprogramowania, ale to już odnajdę w Intuosie4 i także będzie to wersja A6 czyli S Rysiki z zestawu ścierają się dość szybko muszę powiedzieć, a jakoś za dużo ostatnimi czasy nie pracuje nad zdjęciami
    ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów