Ten gośc na końcu to ja (zapomniałem się zalogowa )
Szukaj
Ten gośc na końcu to ja (zapomniałem się zalogowa )
R.A.M.
Po tylu latach to już jest mały problem. Sprzęt ma preselekcje przesłony i czasu, czasy i przesłona wybierana na dwóch pokretłach, ale to już wiesz. W sumie jest bardzo prosty w użyciu. Co Cię interesuje?
Pozdrawiam Arek
7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta
Cześc interesuje mnie przycisk do pomiaru świat ła czy pamięci niewiem ale przypuszczam że pomiar. Jaka lampa (nie droga i w miarę i jakbyś mógł polecic jakiś niedrogi zoom 70 w zwyrz a teraz banalne pytanie ale jak się walczyło tyle lat Zenitkiem montowanie i zdejmowanie obiektywu tylko przy wyłączonym aparacie czy nie . A tak pozatym to aparat prosty szkoda rzebrak korekcji naświetlenia (trochę trzeba pokręcic pokrętłami aby doświetlic albo nie ale można i 1/2 + -
R.A.M.
Cześc chodzi mi o rodzaie obiektywów do tego aparatu , wyczytałem że pasują z mocowaniem AF-D AF-1 pełna współpraca a z AI-P AI-s z ograniczeniami. Co oznaczają te heroglify i co z tymi ograniczeniami. Oglądałem na alegro obiektywy z końcówką G i nie zauważyłem wypustki ktura jest na pierścieniu przysłony (w G niema pierścienia przysłony) co zatym idzie jak blokuje się suwak koło bagnetu na body.
Końcowy post to ja R.A.M.
[ Dodano: Pią 22 Kwi, 2005 ]
Widzę że nkt niema już nic do powiedzenia o tym aparacie a szkoda Pozdrowienia!!!
[ Dodano: Sob 23 Kwi, 2005 ]
Czesc cyz nikt nie moze wyjasnic tego problem z obietzwami ) ostatni post.
R.A.M.
To proste, ten aparat wymaga obiektywu, który posiada mikroprocesor - czyli jest to obiektyw AF, bądź też jeden z trzech obiektywów AI-P (czyli bez AF, ale z mikroprocesorem). W F401 przesłoną sterujesz z korpusu, zatem pasować też będą obiektywy AF-G (bez pierścienia przysłon).Czesc cyz nikt nie moze wyjasnic tego problem z obietzwami ) ostatni post.
AI oraz AI-S to zwykłe obiektywy manualne, z nimi nie będzie działać pomiar światła.
Cześc mam pytanie o obiektyw Tokina 70-210 AF ze stałym światłem 1:4.5?
R.A.M.
jakie pytanie?![]()
Pozdrawiam
NIKON F100 / MB15 / TOKINA 28-80 2.8 AT-X PRO / METZ 54 MZ 3 / LOWEPRO NOVA 3 AW / MF 680 B / MF 234 RC
Opinie o tym obiektywie i czy chodzi z 401s?
[ Dodano: Pon 25 Kwi, 2005 ]
Puk Puk czy nikt nie miał styczności z tym szkiełkiem?
R.A.M.
Skontaktuj się z nami