Dzięki za odzew.
Jak doczekam końca triala i nadal będę zadowolony z kolorów (nie z jakości pracy) to ani chybi zakupię.
Pozdrawiam,
Tomek
Szukaj
Dzięki za odzew.
Jak doczekam końca triala i nadal będę zadowolony z kolorów (nie z jakości pracy) to ani chybi zakupię.
Pozdrawiam,
Tomek
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Nie wiem do końca, ale mam opakowanie z nr seryjnym i program używam. Nie czytałem aż tak dokładnie licencji (swoją drogą zrobię to), a w mojej ocenie jeśli kupując D300 dostałem gratis program wraz z kodami to mogę go używać i tyle. Nie wiem prawnikiem nie jestem ale myślę że nawet jeśli naruszyłbym zapisy w licencji a mam do tego dokupione CNX2 upgrate wraz z licencją to chyba za wiele mi nie zrobią.
Doczytam licencję i dam znać czy jest tam zapis mówiący o tym że mogę używać tylko wtedy jeśli mam D300.
Przeczytałem licencję. Nie ma ani słowa o tym że może być używane tylko z D300. Zresztą niby jak ma to program sprawdzać.
Poza tym jest tylko napis na opakowaniu programu NOT FOR SALE, czyli ta kopia nie mogła być sprzedawana przez dystrybutora a jedynie dołożona jako gratis do produktu (w tym przypadku do D300). Koniec tematu, można używać skoro nie ma zakazu
Poza tym Upgrate można zrobić do zarejestrowanej kopii programu i trzeba wpisywać nowy klucz.
Witam
Polecam ten sklep: http://www.sklepfotograficzny.pl/. Kupiłem tydzień temu upgrade za 359 zł. Pełna wersja pudełkowa, manual po polsku. Jestem bardzo zadowolony. A wersję NX1 kupiłem na Allegro od firmy, która robiła wyprzedaż za 200 zł. Więc NX2 kosztował mnie 559 zł. Zawsze trochę taniej.
Żona, stara bejca, FX, młody kot rosyjski niebieski
MarcinT, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jak instaluję Upgrate to płyta podczas instalacji prosi o numer seryjny normalnie z dwójki (bo niby dlaczego miałby pasować nr z jedynki??) Jeśli byłoby tak jak mówisz to po co kupować Upgrate. Ściągnąłbyś triala ze strony Nikona i zrobić upgrate podając numer seryjny z jedynki. Coś tu nie pasuje co piszesz
Nie zrozumieliśmy się.
Instalując u siebie upgrade NX2 instalator pyta tak jak pisałem o nr seryjny z jedynki a za chwilę z dwójki.
Myślę, że gdyby kupić pełną wersję dwójki wtedy tego, o czym piszesz by nie było.
A no to masz rację nie zrozumieliśmy sięNie próbowałem tak instalować jak mówisz, ale jeśli tak jest to rzeczywiście jest ok.
Na przyszłość gdyby przyszło mi instalować ponownie będę wiedział. Człowiek uczy się całe życie jednak...![]()
Skontaktuj się z nami