Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Cnx2

Domyślnie

Dzięki za odzew.

Jak doczekam końca triala i nadal będę zadowolony z kolorów (nie z jakości pracy) to ani chybi zakupię.

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtu Zobacz posta
    A co ma jedno do drugiego? Jeśli masz CNX 1 wraz z kodami to możesz używać. Jeśli masz z kolei zarejestrowaną wersję to możesz robić upgrate.
    chodzi mi o to, że gdzieś słyszałem, że jeśli ktoś kupił D300 z CNX 1, to ma prawo korzystać z CNX tylko jeśli posiada D300 (że to niby taki nierozłączny zestaw). Wydawało mi się to głupotą, ale wolę się upewnić.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Nie wiem do końca, ale mam opakowanie z nr seryjnym i program używam. Nie czytałem aż tak dokładnie licencji (swoją drogą zrobię to), a w mojej ocenie jeśli kupując D300 dostałem gratis program wraz z kodami to mogę go używać i tyle. Nie wiem prawnikiem nie jestem ale myślę że nawet jeśli naruszyłbym zapisy w licencji a mam do tego dokupione CNX2 upgrate wraz z licencją to chyba za wiele mi nie zrobią.
    Doczytam licencję i dam znać czy jest tam zapis mówiący o tym że mogę używać tylko wtedy jeśli mam D300.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    chodzi mi o to, że gdzieś słyszałem, że jeśli ktoś kupił D300 z CNX 1, to ma prawo korzystać z CNX tylko jeśli posiada D300 (że to niby taki nierozłączny zestaw). Wydawało mi się to głupotą, ale wolę się upewnić.
    Sorry za ot, ale to mi się zawsze kojarzy z przykładem ostrzałki zakupionej wraz z siekierą
    Po stracie czy zakupie siekiery ostrzałka już na nic
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Przeczytałem licencję. Nie ma ani słowa o tym że może być używane tylko z D300. Zresztą niby jak ma to program sprawdzać.
    Poza tym jest tylko napis na opakowaniu programu NOT FOR SALE, czyli ta kopia nie mogła być sprzedawana przez dystrybutora a jedynie dołożona jako gratis do produktu (w tym przypadku do D300). Koniec tematu, można używać skoro nie ma zakazu
    Poza tym Upgrate można zrobić do zarejestrowanej kopii programu i trzeba wpisywać nowy klucz.

Domyślnie

Witam
    Polecam ten sklep: http://www.sklepfotograficzny.pl/. Kupiłem tydzień temu upgrade za 359 zł. Pełna wersja pudełkowa, manual po polsku. Jestem bardzo zadowolony. A wersję NX1 kupiłem na Allegro od firmy, która robiła wyprzedaż za 200 zł. Więc NX2 kosztował mnie 559 zł. Zawsze trochę taniej.
    Żona, stara bejca, FX, młody kot rosyjski niebieski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtu Zobacz posta
    Ja miałem dokładnie tak samo, czyli NX1 wraz D300 i później dokupiłem upgrade do NX2.
    Wszystko działa tylko trzeba najpierw instalować NX1 a później Upgrade do NX2. (to jedyna niedogodność )
    Do NX2 jest też sporo tańszy Color Efex Pro (niż do Photoshopa)
    Polecam obydwa.
    Mariusz
    Guzik prawda, nie ma żadnej niedogodności. Od momentu zakupu upgrade nie tykam płyty z wersją 1.3
    Upgrade z dwójką instaluje się nie potrzebując wersji poprzednich. Pyta podczas instalacji jedynie o numer seryjny z jedynki.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

MarcinT, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jak instaluję Upgrate to płyta podczas instalacji prosi o numer seryjny normalnie z dwójki (bo niby dlaczego miałby pasować nr z jedynki??) Jeśli byłoby tak jak mówisz to po co kupować Upgrate. Ściągnąłbyś triala ze strony Nikona i zrobić upgrate podając numer seryjny z jedynki. Coś tu nie pasuje co piszesz

Domyślnie

Nie zrozumieliśmy się.
    Instalując u siebie upgrade NX2 instalator pyta tak jak pisałem o nr seryjny z jedynki a za chwilę z dwójki.
    Myślę, że gdyby kupić pełną wersję dwójki wtedy tego, o czym piszesz by nie było.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

A no to masz rację nie zrozumieliśmy się Nie próbowałem tak instalować jak mówisz, ale jeśli tak jest to rzeczywiście jest ok.
    Na przyszłość gdyby przyszło mi instalować ponownie będę wiedział. Człowiek uczy się całe życie jednak...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów