Szukaj
mnie się nawet podoba, bo nie przegiąłeś z suwakami
fajnie obrobione, ciekawa sceneria i model aczkolwiek w mojej opinii przydałoby się więcej oddechu w kadrze
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Nie znam się na HDRI ale to wygląda dobrze.
D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
www.fotoryzacja.pl
TOTAL BEGINNER
Co do ciasnego kadru - pełen zamysł, tak miało być, tak kadrowałem. Za dużo bałaganu wokół garbuska, który przeszkadzałby i odciągał wzrok, to był jedyny sposób na zachowanie w miarę czystego planu.
i to jest dobre, autor zdjęcia stwierdził...przyczepią się do bałaganu na zdjęciu to zrobię za ciasny ale lepszy, skupiający wzrok na samochodzie!...a tu bęc mówią że za ciasny a jakby był bałagan było by mówione, za szeroko z bałaganem lepiej ciaśniej... moim zdaniem oglądając to zdjęcie w takim formacie 15x21 odchylając ręce do tyłu to mi się podoba a w takim dużym formacie zaczynam szukać detali... dla mnie bardzo przyjemne dla oka![]()
Ooooo i to jest TOdziękuję wosik za podsumowanie wszelkich dywagacji w temacie "za ciasno czy nie za ciasno"
Często oceniamy fotki nie znając realiów panujących w danym momencie i innych warunków zewnętrznych, które ograniczają nasze możliwości w doborze przekazu. Ta uwaga mogła by być podpinana w wielu innych wątkach na zakończenie komentarzy, bo tego typu dywagacje są dosyć częste i łapiemy się na tym, że mówimy - "szerzej" lub "ciaśniej" nie znając realiów towarzyszących momentowi, w którym nastąpiło naciśnięcie spustu migawki.
Skontaktuj się z nami