Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: D.

Domyślnie D.

D jak Diana. Moja własna modelka. Choć tego nie cierpi
    Wyszło coś z tego?

**

Włosy takie miały być

**
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Za dużo kanału R w konwersji do B&W i ramka okularów przysłania oczy. Wyszło trochę płasko i zezowato - poza tym fajne, kadr cięty dość trafnie.

Domyślnie

Brak światła, co daje płaski obraz.. To niszczy cały portret. Przez oprawki, źrenice nienaturalnie zmieniły kształt. Kadr i zamysł, ok
    aparat + kit www.korzewa.com

Domyślnie

Jak dla mnie za jasno, za płasko i za gładko. Oprawka zasłania oczy i tak trochę nic się w nich nie dzieje, żadnych odbić, blików... szkoda. Pozdr.

Domyślnie

Za poprzednikami Podbijanie kanalu czerwonego w portrecie zazwyczaj daje dobre efekty (miekka, jasna, wygladzona skora) ale tutaj ewidentnie przekroczyles granice. Wypaliles plaski obraz twarzy. Bez bryly. Bez zadnej ciekawej kontry w cieniach.
    Drugim problemem jest brak kontaktu wzrokowego z modelka, przez co wyglada ona jak uchwycona przypadkiem, z ukrycia. Wyglada to bardzo nienaturalnie i wlasciwie powoduje, ze to zdjecie zaliczyloby u mnie kosz, mimo niezlego kadru.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Macie 100% racji. Jak trochę pomęczyłem to BW to wyszło znośnie. Z resztą z nią jest jeden problem w post procesie. Otóż ilość magenty jaką generuje ta skóra mnie dobija i najczęściej ratuję się bw albo crossem. Macie jakiś sposób na to? Mogę zapodać nefa
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Zapodaj NEFa.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Uprawnienia umieszczania postów