Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BobbyBronco Zobacz posta
    Witoldzie68, przede wszystkim podany przez Ciebie przykład nie pokazuje ani fajnej kolorystyki, ani pinholowej estetyki. Najlepszą drogą do uzyskania pinholowego efektu jest focenie aparatem otworkowym - możesz sobie taki zrobić nawet z d300, są tutoriale DIY w internecie
    Jeśli chodzi o piwo, to lubie niepasteryzowane Ciechan, chcesz adres na PW?
    Dla mnie ta kolorystyka jest fajna,.....moze powinienem podac wiecej przykladów, wtedy byloby moze bardziej
    klarowne, nie chce zadnej "pinholowej estetyki"....natomiast te zdjecia co podales, maja sie nijak do przykladowej fotki...jak sie spotkamy piwo moge postawic, za dobre checi

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Chcesz mieć pinhola to po co kombinować z filtrami? Allegro i pinholl na bazie pokrywki z body + blaszka z otworem. Jakieś 30 zł i masz rasowy "otworek"
    A przykładowe zdjęcie nie ma nic wspólnego z fotografią otworkową. Taki efekt to Lightroom i jeden preset.
    ....I nie che zadnej "fotografii otworkowej"...lecz pisalem o co mi chodzi,...presety juz przerabialem, wlasciwie powinienem wstawic kilka zdjec, bo po tym 1 przykladzie nie widac...mój blad, moze dla scislosci jutro cos wstawie....

Domyślnie

Kompletnie nie ten dzial. Wrzuc do dzialu Obrobka zdjecia to moze ktos cos doradzi lepiej. Po co smietnik robic. W dodatku z tak nic nie znaczacym tytulem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witold68 Zobacz posta
    W Olympusie EPL1 sa takie opcje filtrów, miedzy innymi filtr "fotografia otworkowa"
    Cytat Zamieszczone przez witold68
    I nie che zadnej "fotografii otworkowej"
    my wiemy, co to jest fotografia otworkowa, a Ty ?
    D300s D70 N12-24 N28-105 N70-300 SB900 DIIV8-4,6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emkg Zobacz posta
    my wiemy, co to jest fotografia otworkowa, a Ty ?
    Jak sama nazwa wskazuje, to sa tzw. filtry artystyczne w Olympus'ie m.in. "fotografii otworkowej".....chodzilo mi o specyficzna miekkosc i kolorystyke, jaka ten fitr powoduje, a nie fot. otworkową jako taką......proponuje zakonczyc dyskusje.

jakityp
    Gość

Domyślnie

Szukałem podobnego tematu, oglądam różne fotki i zastanawiam się jak uzyskać takie kolory, np. tu :
    http://picasaweb.google.com/slepuhin/OliaDudarova#

Z exifa wynika, że fotki robione D80 + 50mm 1.8, kilka lat cykałem D80 z 50mm i nigdy czegoś takiego nie udało mi się uzyskać. Wiecie jak to zrobić ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów