Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Aneta

Domyślnie

2 Mi się podoba, ale rzeczywiście ta sama mina na każdym zdjęciu przeszkadza.

Domyślnie

o rany ;/ malowała się sama ? ogólnie jest ok tylko jakoś te posklejane rzęsy mnie tak rażą ;/
    taki szczegół a kwasi całość jak dla mnie.

=Marcin=
    Ostatnio edytowane przez onia ; 17-05-2010 o 08:11
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

A za trzy lata napiszę może, że coś mi się podoba
    He he he, nie wiem czy dożyję
    D700+grip/D200+grip T28-75/f2.8+N50/f1.8+S85/f1.4+T70-200/f.2.8+Nissin Di866+inne graty

Domyślnie

Do mnie najbardziej trafiają nr 3, 4, 7 i bonusik 8 .
    Na kolorowych zdjęciach powalczyłbym jeszcze z kolorystyką oczu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gandalfo Zobacz posta
    Zdjęcia przygotowuję jednorazowo do wielorakiego wykorzystania, gdzieniegdzie niestety potrzebny jest ten podpis, a nie mam czasu ażeby przygotowywać zdjęcia osobno do poszczególnych celów. Nie wiem dlaczego ten podpis aż tak razi.
    Juz kiedys dyskutowalismy na temat tego podpisu. Pod tym wzgledem nie masz za grosz estetyki. Jesli juz musisz wrzucac ten podpis, to usiadz w koncu kiedys i zrob go porzadnie. Uwierz, ze obojetnie jak dobre zrobisz zdjecia -- ten podpis, zawsze bedzie przyciagal uwage, i bruzdzil w odbiorze, bo jest po prostu nieestetyczny. Wyglada, za przeproszeniem, jak przyklejona kupa! Po co Ci ten naiwny efekt plastiku w tym podpisie? Zeby byl bardziej nieczytelny i optycznie ciezszy? Nie mozesz zrobic tego podpisu mniejszego, z cienszych liter, ktore sie nie zlewaja, i bez tego "efektu"? Uwazasz, ze wtedy podpis bedzie mniej znaczyl? Pomijajac forme co wnosi do informacji o Tobie zlepek skladajacy sie na "FotoArtico"? Ani to Twoje imie i nazwisko, ani adres strony -- kompletnie nic. Byc moze to Twoja ksywka na jakims portalu, ale skad czlowiek ogladajacy ma to wiedziec? W takiej sytuacji (nawet jesli ktos sie wysili, zeby ten podpis odszyfrowac), to nadal nie kojarzy zdjecia z Toba, i w efekcie masz na zdjeciach tylko kompletnie niepotrzebna przeszkadzajke. Przemysl to dobrze.

W sumie bardziej zależy mi na komentowaniu całego zdjęcia niż jego fragmentu w prawym dolnym rogu
    Skoro juz nie pierwszy raz w komentarzach pod zdjeciami masz uwagi co do niego, to chyba cos w tym jest, nie sadzisz?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

(nawet jesli ktos sie wysili, zeby ten podpis odszyfrowac), to nadal nie kojarzy zdjecia z Toba
    Uwierz mi, że kojarzy. Ale jak już wspomniałem skoro aż tak Was to razi od następnego razu będzie mniejsze.

Ani to Twoje imie i nazwisko, ani adres strony -- kompletnie nic
    Wystarczy użyć Google'a i już będzie wiadomo czy to coś oznacza czy nie.
    Pozdrawiam
    D700+grip/D200+grip T28-75/f2.8+N50/f1.8+S85/f1.4+T70-200/f.2.8+Nissin Di866+inne graty

Domyślnie

Uwierz mi, że kojarzy.
    Uwierz, ze nie... Skojarzyc moze to Twoj najblizszy kolega z ktorym robisz zdjecia, siostra, ktorej czasami je pokazujesz, lub kilka osob z jakiegos forum czy serwisu foto w ktorym je wystawiasz. Najlepszym przykladem jest to, ze np. mi to kompletnie nic nie mowi -- tym bardziej, ze ksywe na forum, tez masz zupelnie inna. Kompletnie z nikim konkretnym Ciebie nie kojarze, nawet nie pamietam Twoich poprzednich zdjec. Jedynym elementem, ktory podpowiada mi, ze spotkalem Ciebie (Twoje zdjecia) na tym forum, jest ten paskudny podpis.

Wystarczy użyć Google'a i już będzie wiadomo czy to coś oznacza czy nie.
    Wiesz... Wbrew pozorom nie wszyscy na to wpadaja. Dla ludzi otrzaskanych z internetem jest to oczywiscie naturalne, ale nawet takim -- nie zawsze chce sie odpalic google, wpisac tam te fraze, i kliknac w wynik, jednoczesnie zastanawiajac sie, czy to na pewno wynik zwiazany z tym czego sie szuka, czy moze tylko zbieg okolicznosci. Co przeszkadza Ci w tym, zeby zrobic ten podpis bardziej czytelnym, z jednoczesnie dopisanymi ".pl"?

A przy okazji, masz niezly tupet, zeby swoja strone foto, budowac w oparciu o nie swoje zdjecia...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jedynym elementem, ktory podpowiada mi, ze spotkalem Ciebie (Twoje zdjecia) na tym forum, jest ten paskudny podpis
    No i sam sobie odpowiedziałeś, że jednak ten podpis jest rozpoznawalny

A przy okazji, masz niezly tupet, zeby swoja strone foto, budowac w oparciu o nie swoje zdjecia...
    Do wszystkich zdjęć, które są lub będą na stronie posiadam RAWy czyli dowód na autorstwo zdjęcia. Zgodnie z prawem tzw. zdjęcia sygnaturowe (linkowe) nie prezentujące portfolio autora, nie muszą być jego jeśli tylko posiada się do nich pisemną zgodę

A poza tym strona jest w budowie i nie ma na niej jeszcze zdjęć portfoliowych
    Ostatnio edytowane przez Gandalfo ; 17-05-2010 o 11:45

Domyślnie

No i sam sobie odpowiedziałeś, że jednak ten podpis jest rozpoznawalny
    Podpis, a nie styl czy same zdjecia... Fotografowie chodzi chyba o cos wiecej, prawda?

Zgodnie z prawem tzw. zdjęcia sygnaturowe (linkowe) nie prezentujące portfolio autora, nie muszą być jego jeśli tylko posiada się do nich pisemną zgodę
    Zgode, to musisz miec na jakiekolwiek ich wykorzystanie -- obojetnie, czy beda one prezentacja w naglowkach Twojej galerii, czy tlem dla ulotki gabinetu kosmetycznego. Czy masz zgode, czy nie -- uzycie zdjec ze stockow, do prezentowania dzialow na stronie ze swoimi zdjeciami, to w tym fachu chyba najwieksze faux pas, jakie mozna popelnic.
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów