Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie dwa statywy - dylemat

Witam
    Zastanawiam się nad wyborem pierwszego statywu i upatrzyłem sobie dwa modele:

http://allegro.pl/item1035487497_vel...zdym_calu.html
    http://allegro.pl/item1038149908_ben..._vat_wawa.html

Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii. Dodam, że statyw będzie pod D90 z obiektywem kitowym lub 55x200.
    W przyszłości zamierzam zakupić także głowicę do panoram sferycznych, więc to także chciałbym mieć na uwadze przy wyborze statywu.
    Będę wdzięczny za wszelkie rady i opinie odnośnie tych dwóch modeli...
    pozdrawiam
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k...." - J.Piłsudski

Domyślnie

Ja bym brał Benro.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Mam Velbona (ale 600-ke), Benro to ponoć trochę lepsza firma. Ja jednak nie wziąłbym tego z głowicą kulową, głowice 3D są IMO lepsze.

Teraz doczytałem, że interesują Cie panoramy, to tym bardziej kulowa głowica odpada.
    D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
    www.fotoryzacja.pl
    TOTAL BEGINNER

Domyślnie

Autor zamierza dokupić głowicę do panoram sferycznych a nie używać tej kulowej. Ja bym brał Benro ale A-300EX + BH-0, cena niedużo większa a nogi masz lepsze - stabilniejsze, mniej sekcji, wyższe po rozłożeniu, większy udźwig.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czyżowice

Domyślnie

Jak masz zamiar ze statywem spacerować to zwróć uwagę na jego wagę, i długość po złożeniu - benro w tym wypadku IMHO będzie lepszym wyborem. Tak jak za poprzednikami polecam Benro.
    X-E2, 18/2 ; benro 550EX-BH-1

Domyślnie

bierz berno, sam mam velbon, od czasu do czasu pracuje z bernem i gdybym mogł to bym się zamienił!

Domyślnie

ja bym brał 2kę

Domyślnie

Dzięki koledzy za opinie, chyba skłonię się w kierunku Benro.
    A może macie jakieś alternatywy w tych granicach cenowych?
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k...." - J.Piłsudski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablo0102 Zobacz posta
    Dzięki koledzy za opinie, chyba skłonię się w kierunku Benro.
    A może macie jakieś alternatywy w tych granicach cenowych?

Nie, ale inną alternatywę: kup raz a dobrze !
    To, co chcesz kupić wystarczy na początek a potem okaże się, że "się trzęsie jak barani ogon", że "nie jest taki uniwersalny jak kolegi" itd itp. No, chyba, że chcesz poznawać coraz to nowsze wyposażenie poprzez jego kupno. To też jest metoda. Moja żona kupuje nowy dywan i nie dba o jego jakość zanadto, bo będzie okazja do zmiany, gdy się zużyje...
    Po co kupować coraz to nowszy klon czegoś, skoro można oryginał ?
    Kup sobie frotkę 055XPROB i będziesz super zadowolony. Do tego głowicę, hmm... , 905YT - i starczy na lata.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Czyli generalnie zaszalej i kup to co mam w stopce. frotka jak ta lala a glowica jeszcze bardziej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów