Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Wadliwy Nikon d5000?

Zdecydowałam się na zakup Nikona d5000 ale ostatnio wyczytałam że Nikon niecały rok temu wypuścił na rynek wadliwą serię. Lustrzankę kupowałabym w sklepie internetowym chyba że w sklepie znajdę Nikona d5000 w przystępnej cenie. Moje pytanie brzmi: Czy Nikon usunął już problem błędu fabrycznego w d5000?

Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam jeśli napisałam nie w tym dziale. Jestem tu nowa.

Domyślnie

Ze sklepów wycofali wadliwe egzemplarze na przełomie 2009/2010. Spróbuj może w Euro AGD - ja tam kupowałem swojego. Często mają promocje. Nie wiem co trafisz przez internet - ale najlepiej spytać sprzedawcę. Wiadomości na temat jak rozpoznać wadliwe egzemplarze znajdziesz na forum. Pozdrawiam.
    Nikon na wieki wieków ...

Domyślnie

na 99,9% kupisz aparat juz bez wady
    Najlepiej kup w fotojoker przez internet, tanio i pewnie
    D90|N18-105VR|N50mm f/1.8

Domyślnie

na stronie nikona w wieściach serwisowych są podane serie które "mogą" być wadliwe
    ja swój wysłałem na mapowanie pixeli ale profilaktycznie wymienili co trzeba mimo że nie widniał na liście sn do naprawy.. jakaś dioda zenera przy zasilaniu i rezystor... podali co wymienili.
    naprawa była oczywiście bezpłatna
    tylko dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ugo trwała
    potem zwrócili ryczałt za transport " w ich " stronę
    popełniacz zdjęć, recydywista

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź... bo jeśli nie Nikon d5000 to zastanawiałam się nad Canonem 450 d, ale jeśli w fotojoker mogę kupić aparat prawdopodobnie bez wady to chyba zdecyduję się jednak na Nikona. Kwestia,który z aparatów zrobi zdjęcia jakby to powiedzieć... z głębią kolorów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniabuzzz Zobacz posta
    Kwestia,który z aparatów zrobi zdjęcia jakby to powiedzieć... z głębią kolorów
    Jeśli to ma decydować o wyborze aparatu, to kup jakiś kompakcik.
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Zdecydowałam się na zakup Nikona d5000 ale ostatnio wyczytałam że Nikon niecały rok temu wypuścił na rynek wadliwą serię. Lustrzankę kupowałabym w sklepie internetowym chyba że w sklepie znajdę Nikona d5000 w przystępnej cenie. Moje pytanie brzmi: Czy Nikon usunął już problem błędu fabrycznego w d5000?

Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam jeśli napisałam nie w tym dziale. Jestem tu nowa.
    Witam !!!
    Ja kupiłem kilka dni temu przez internet w EUROAGD z zaznaczeniem odbioru w sklepie. Za D 5000 + 18-105 G ED VR DX dałem 2,5k.
    Przed odebraniem towaru poprosiłem sprzedawcę o nr seryjny aparatu dla mnie i sprawdziłem na stronie w kafejce @:
    http://advisory.nikonrepair.eu/language_select.aspx
    Wybierasz język polski i wpisujesz nr seryjny.
    Mój jest bez wady
    Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez Stachemu ; 14-05-2010 o 22:08

Domyślnie

A, który z tych dwóch aparatów jest lepszy? Doradzilibyście d5000 czy 450d? Jestem zupełnie zielona w tym temacie więc nie wiem jak patrzeć na te lustrzanki.

Domyślnie

A, który z tych dwóch aparatów jest lepszy? Doradzilibyście d5000 czy 450d? Jestem zupełnie zielona w tym temacie więc nie wiem jak patrzeć na te lustrzanki.
    Nie wiem jak 450d ale testowalem 500d i zawiedziony bylem matryca tego aparatu, zasieg tonalny na poziomie Nikona D40, z RAWa 500D nie dalo sie wiele wyciagnac a czerwone parchy wychodza juz przy lekkim wyciaganiu z cienia!
    Odradzam Canona i to nie z powodu paranoi Nikoniarza (ktorym jestem), polityka Canona jest dla mnie niezrozumiala.......50d ma juz zupelnie inne wyniki a matryca podobna......oczywiscie Canon laduje inne procesory do tanszych modeli niz do drozszych.....
    Bierz Nikona i sie nie zastanawiaj.......masz bardzo dobra matryce CMOSa (bardzo udana) i procesor EXPEED taki sam jak w D90 czy D300.........osobiscie nie kupil bym D5k ale to juz kwestia gustu

Domyślnie

Dziękuję

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów