Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Lowepro Pro Trekker 600 AW

witam

Trochę faktów o plecaku tutaj

Pozdrawiam

Domyślnie

Łał - no wtopa niezła...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Chyba faktycznie LowePro za bardzo skupiło się na materiałach z recyklingu, ich produkty zaczynają nie wytrzymywać wymagań jakie oczekują klienci zawodowo użytkujący ich sprzęt. Jestem posiadaczem średniego plecaka Primus AW który zgodnie z opisem producenta mieści w dolnej przegrodzie lustrzankę z gripem, niestety D90 + grip wejdzie tylko przez otwór od strony pleców (użytkownicy LowePro wiedzą o co chodzi) natomiast tzw. szybki dostęp z boku torby odpada nie ma szans na wyciągnięcie sprzętu zabrakło dosłownie 2 cm zamka błyskawicznego. Mam sentyment do tej firmy bo od wielu lat mnie nie zawiodła ale żeby nie sprawdzić plecaka z najbardziej popularną lustrzanka świata Oczywiście mój przypadek to pierdoła bo faktycznie przy ekstremalnych wyprawach z drogim sprzętem w środku robi się niezła nerwówa.
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

Używałem swego czasu produktów Lowepro. Potem przesiadłem się na Katę i powiem, że to dzień do nocy. Jakość wykonania, ergonomia na zupełnie innym poziomie.
    nic...

Domyślnie

Plecak był ciągnięty po lodzie i troki do mocowania dodatkowego sprzętu postrzępiły się w sposób niedopuszczalny.
    To chyba by się stało z każdą inną szmatą..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    To chyba by się stało z każdą inną szmatą..

ze szmatą może tak, ale nie z porządnym trokiem
    zdjęcia plecaka wkrótce

oczywiście jest tak jak myślałem, drugi plecak z lżejszym sprzetem tez puszcza

WTOPA PO CAŁOŚCI

Domyślnie

niezla kicha
    tym bardziej biorac pod uwage cene

Domyślnie

Widzę że za postem o Pro Trekker 600 poszły inne maile. To może i ja coś dopisze, jako użytkownik kilku plecaków i akcesoriów marki Lowepro. Stosuje trzy plecaki w zależności od potrzeb DryZone 200, Pro Trekker II, Pro Trekker 600. Do tego dochodzą także takie akcesoria jak kabury na body z obiektywem, pas biodrowy, etui na obiektywy, saszetki na akcesoria (filtry, baterie, karty pamięci itp.), paski do aparatu. Uważam, że nie ma żadnej marki produkującej plecaki i akcesoria dla fotografów jak Lowepro.
    Jestem także posiadaczem wspomnianego plecaka „lżejszego w którym też się coś zaczyna dziać”. Co prawda nie wiem, czy można zestaw jaki ja nosze uznać aż za tak bardzo lekki, ale co tam. Coś zaczyna puszczać. Obejrzałem sobie system jaki jest w DryZone, jaki jest w poprzednim Pro Trekkerze i mam kilka uwag do producenta. Pierwsza to potrzeba więcej zakładki na szwach oraz, to co najważniejsze, należy pozostawić taśmę jak była we wcześniejszych modelach bo to dawała główną wytrzymałość. Czy teraz jest słabsze. Na pewno, ale czy by się urwało pod ciężarem sprzętu to nie wiem. Jedno niezaprzeczalne jest pewne, się pruje.
    Co do innych spraw, jak troki to one są postrzępione ale nie straciły na wytrzymałości. Właściwe każdy widział jak wygląda przetopiony śnieg z małymi bryłkami lodu. To jest strasznie ostre. Przy takim obciążeniu plecaka przy ciągnięciu tych kilka setek metrów niedziwnie że się tak stało.
    No a jeśli chodzi o sam plecak, jego użytkowość oceniam bardzo wysoko. Widać, że wiele na nim popracowali (szkoda, że coś zawalili przy okazji). Plecak jest skrojony tak jakby większość fotografów chciało. No i jeszcze sam system nośny (nie mówię tu o wytrzymałości) jest jednym z lepszych z jakimi miałem do czynienia. A nosiłem już w swoim życiu trochę plecaków i nie tylko fotograficznych ale i trekingowych różnych firm.
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

Cóż, ja na plecak dostałem bardzo duży rabat za co jestem wdzięczny dystrybutorowi. Ale szanuję swoje pieniądze, tak samo jak swoje zabawki i wypożyczony na moją odpowiedzialność sprzęt z Nikon Polska. Wydaje mi się, że w tym przypadku nie ma zastosowania polskie przysłowie, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, bo do niczego dobrego ono nie prowadzi.
    Do rzeczy. W plecaku maksymalnie było noszone:
    600vr
    300vr
    70-200vr
    16-35vr z NP
    d3s z NP
    d3
    gitzo 3541ls z Wimberleyem
    głowica kulowa Manfrociaka (mała)
    laptok
    i inne duperele pomniejszej wagi, dlatego szacowałem, że mój plecak jest cięższy. Zresztą ocenialiśmy z Mateuszem sprawę wagi organoleptyczne.
    Może ja tylko jestem jakiś silniejszy, albo nie umiem nosić tego cudownego wytworu.
    Przyznam się skrycie, ze to mój pierwszy plecak. Oczywiście żartuje, a teraz na poważnie.
    W żadnym plecaku jaki miałem (a kilka z nich po wielu latach wygląda jak szmata) z troków nie wychodziła taka wata jak z Lowepro. Co więcej plecak był ciągnięty całą powierzchnią i materiał wierzchni to przeżył o wiele lepiej niż wspomniane troki, luźno dyndające na kieszeni.
    I generalnie też nie wiem czy ramię by się urwało pod ciężarem sprzętu. Ale niezaprzeczalne jest, że się pruje, a ja w środku mam cudzą i swoją ciężko zarobioną kasę. Jedno jest pewne - nie powinno się tak dziać w takim produkcie, tak uznanej firmy i za takie pieniądze. I pal sześć te troki, to szczegół. Sprawa WYTRZYMAŁOŚCI SYSTEMU NOŚNEGO JEST O WIELE POWAŻNIEJSZA niż jakieś kawałki repów.
    Mam nadzieję, że inni użytkownicy nie zaliczą wtopy z tym plecakiem, zwłaszcza przy długich trekkingach w ciężkim terenie.

Domyślnie

OK, u mnie zestaw maksymalnie w plecaku jest nastepujacy:
    Nikon D200+BP, D300s+BP (z NP), D70s
    Obiektywy Sigma 12-24/4.5-5.6, 24-70/2.8, 150/2.8, 100-300/4, 300-800/5.6 (od SIGMA), TC 1.4x
    Kilka filtrow z dodatkami, zapasowe akumulatory, i jakies tam drobiazgi
    Do tego laptop ARISTO STRONG 1500
    Statuw Giotto's 9271 + glowica MH-3300
    Masa przyznam bylo to troche lzejsze od Michala. Ale jak wspomnialem pojawiaja sie obajwy slabego polaczenia na szelkach.
    Jak z powyzszych opisow wynika plecaki sa bardzo pojemne (choc tego 1-2 cm mu brakuje). Do tego dochodza jeszcze miejsca w kieszeniach i klapie. Zaleta jest takze sam material, gdzie jak Michal wspomnial wytrzymal scieranie. Troki stracily na urodzie, ale pewnie dalej sa mocne. No ale ten system mocny, wlasciwie jego wykonanie a nie typ i wzor, sa do wymiany. I to jest to na co trzeba naciskac u producenta.
    Ja po powrocie przedloze nasze uwagi w Polskeij dystrybucji Lowepro. Mam takie mozliwosci i o takie uwagi jestem od nich proszony. Pewnie jak wielu wiadomo dostaje ten sprzet w ramach wspolpracy z nimi a to jest takze jedna z for mojej rekompensaty za dany mi sprzet. No i nie jestem zwolenikiem stwierdzenia, ze darowanemu koniowi sie niezaglada w zeby, gdyz dla przyklady plecakow KATA bym nie bral bo mi sie niepodobaja. Wygladame przypominaja Pocemony (fani samochodow terenowych wiedza o co chodzi). A do tego co dostaje mam zawsze uwagi. Wystarczy popatrzec na watek jaki prowadzilem o obiektywach marki SIGMA.

A co do testow w wersji trekingowej to te same plecaki bedzia miala ekipa z Grenlandia 2010. Oni w tym beda mieli chyba sprzet foto i czesc ekwipunku. Tak wiec mam nadzieje, ze dlozoza swoje uwagi na temat tego plecaka w tym watku.

Mateusz
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów