Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Gruzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguslaw Zobacz posta
    Zdjęcie jest ciemne jednak było niemożliwścią zrobienie jaśniejszego, muzyk stał dobre 15m ode mnie; jednak koncert był wyśmienity. No i jak w topie napisane w kosciele było prawie ciemno; zero świateł poza małymi witrażami gdzieś "pod dachem". Poza tym mam manie PSa:P ale chyba zaczne pokazywać fotki bez retuszu.
    Przeczytaj, co napisałeś...
    Masz do tego zdjecia stosunek emocjonalny.
    Nie wszyscy taki mają.
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

bombel
    Gość

Domyślnie

Jeśli masz manię PSowania, czemu nie wykonałeś czegoś tak banalnego, co zajmuje nie więcej jak 30 sekund?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Przeczytaj, co napisałeś...
    Masz do tego zdjecia stosunek emocjonalny.
    Nie wszyscy taki mają.
    Faktycznie, kłopotem jest to iż niektórzy zapominają o emocjach i potrafią mówić że światło jest kiepsie Wg mnie zdjęcia to głównie emocje, bez tego człowiek staje się niemaj "onanistą sprzętowo-technicznym"
    Boguslaw Glegola
    www.glegola.co.uk GG: 2383535

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Jeśli masz manię PSowania, czemu nie wykonałeś czegoś tak banalnego, co zajmuje nie więcej jak 30 sekund?
    Hehe, w sumie to nie za bardzo iem jak taki efekt otrzymać Może dlatego Coś pokombinuje, dzieki za pomoc.
    Boguslaw Glegola

Domyślnie

Stig ci powiedzial tyle te nxt time pomyslisz 2 razy zanim pokazesz !!!! ale powiem ci tak jak stig juz sie odezwal to znaczy ze fajnie praujesz ale pracuj nadal,sorry stig v
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    Stig ci powiedzial tyle te nxt time pomyslisz 2 razy zanim pokazesz !!!! ale powiem ci tak jak stig juz sie odezwal to znaczy ze fajnie praujesz ale pracuj nadal,sorry stig v
    Wszyscy kochamy Stiga
    Boguslaw Glegola

Domyślnie

To całkiem niezłe zdjęcie i to bez poprawiania . Co prawda nie jest "sliczniutkie i wszystko mające" , ale to też nie jest fotografia stydyjno-folderowo-katalogowa . Czy jest płaskie ? No jest ! Dynamika ? Słaba ! Czy chociaż jest ostre ? Problematyczne . Może nie zachwyca . Niestety różni się od stylu zdjęć lansowanych na tym forum i jest inne od miejscowej estetyki . Ale tego typu fotografia również istnieje . Nie trudno znależć na okładkach płyt i w wydawnictwach branżowych . Powiedzieć o tej fotografii że jest zła , to tak jak powiedzieć np. o płycie Freda Frith'a "Step across the border" że ani to film ani muzyka . Niczego w tym zdjęciu nie poprawiaj (bombel to wziął tylko tym poprawianiem "na siłę" skiepścił) .

bombel
    Gość

Domyślnie

Myślałem, że jest jasne jak słońce, że wcale nie chcę poprawić tego zdjęcia! Tak tragicznie kiepskiego zdjęcia nie da się poprawić, to oczywiste przecież.

Zadałem tylko pytanie - bo wydawało mi się śmieszne, że Bogusław 'ma manię PSa' (tak sam powiedział) - w takim razie czemu nie próbował czegokolwiek zrobić, choćby rozjaśnić. Okazało się, że nie wie - stąd i moje rozbawienie było jaknajbardziej uprawnione. To chyba jasne, ale widać nie dla MirkaM; szkoda.

Bogusław, teraz do Ciebie: nie wierz w to, co mówi Mirek. To nie jest dobre zdjęcie. To nie jest nawet kiepskie zdjęcie, ono jest tragicznie kiepskie. Argument, że takie same są w pismach jest lichy; wszak ludzkie gówno w szklance też znalazło się w galeriach (i to niezłych), ale nikt rozsądny - poza paroma wyjątkowo snobistycznymi krytykami ze wschodniego wybrzeża - nie uważa tego za sztukę. Najwyżej za prowokację, a i to w mizernym guście.

Oczywiście gdyby uznać za sztukę wszystko to, co się ukazuje drukiem i nagrywa (co za idiotyczny argument) - wtedy wszyscy jesteśmy mistrzami i niepotrzebne jest to forum. Taka Shakira czy inna Szmakira na przykład też nagrywa płyty. Chwała bogu, na szczęście nie nazywają tego Wielką Sztuką, pomimo, że na płytach. Nie przypominam sobie też, żeby Harlequinny in corpore też przechodziły do historii sztuki, a przecież ukazały się drukiem i nawet mają całkiem różowe okładki.

Nie nie, pozwolę sobie na luksus nazywania rzeczy po imieniu, i jeśli widzę słabiznę, a mam chęć, to nazwę to słabizną. Nie jestem snobem do tego stopnia, żeby doszukiwać się artyzmu i głębszego dna w knocie.

Dziękuję za uwagę.

Domyślnie

Raczej nie zrozumieliśmy się . Bo czy np. materiał filmowy prezentowany w Wiadomościach pretenduje do miana sztuki (czy chociaż tylko filmu) ? Tak samo jest z tym zdjęciem .

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    Raczej nie zrozumieliśmy się . Bo czy np. materiał filmowy prezentowany w Wiadomościach pretenduje do miana sztuki (czy chociaż tylko filmu) ? Tak samo jest z tym zdjęciem .
    Zły przykład, bowiem materiał filmowy w Wiadomościach musi być przedstawiony w sposób profesjonalny, czyli musi mieć perfekcyjną jakość techniczną. Nie dasz jakiemuś nastolatkowi taniej kamery wideo i nie poprosisz go aby zrobił ci Wiadomości. To są wysoce płatni profesjonaliści ze sprzętem za dziesiątki tysięcy dolarów.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów