Szukaj
generalnie nie ma już tej magii, której można się było doszukać w b/w. te zdjęcia robiłeś za dnia? bo tak wyglądająna twarzy trochę za dużo czerwonego jak dla mnie, ale może to mój monitor
Fakt, zdjecia wygladaja troche jak dzienne, ale noc pozwolila na lepsza kontrole nad swiatlem i wydobycie dodatkowych struktur i kontrastow. No i zawsze to wieksze przezycie biegac wokol murow warszawskiej Cytadeli tuz przed polnoca z modelka ubrana w taka kreacje i cala ekipa i sprzetem![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Przegadales te zdjecia wlasnie tymi strukturami, ktore chciales pokazac.
Wzorzysta kieca na tle korzeni, kory, trawy, cegiel -- tworzy naprawde nieciekawy balagan.
Jednolita, pasowalaby tu jak ulal...
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Stig, czasem fajnie sie zmierzyc z jakims wyzwaniem zamiast isc na latwiznePokazanie struktury na strukturze oczywiscie kloci sie z naturalnym u ludzi poszukiwaniem rownowagi, ale ilez mozna z drugiej strony ciagle poszukiwac rownowagi?
![]()
Równowagę najlepiej złapać i ją utrzymywać, a nie kolibać się na boki, przewracać i podnosić.
Nie podoba mi się za bardzo światło - jest sztuczne. Coś dziwnego z kontrastem się dzieje. Mur i drzewo wyglądają płasko.
O teksturach już wiadomo... Trochę nachalnie kadr wypełniony rozłożoną suknią.
Ogólnie interesujące prace, ale z "przeszkadzajkami".
A wiesz gdzie tę kreację bym widział? Nocą, wieczorem w czarnym bezlistnym posępnym lesie. Takim o wysokich kontrastach, czarno białym niemalże. Cmentarnym może. Nagie konary, gładka (zmarznięta?) ziemia... I ona z czerwonym lisem... Taaaaak...
PS. A ja kompletnie zapomniałem, że pierwsza część była w takim klimacie trochę. Teraz zauważyłem. Może nie do końca, bo myślałem raczej o szerokim kącie, ale tak - mniej więcej ten kierunek.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 13-05-2010 o 22:39
mOSAd, masz absolutnie racjeNocą, wieczorem w czarnym bezlistnym posępnym lesie. Takim o wysokich kontrastach, czarno białym niemalże. Cmentarnym może. Nagie konary, gładka (zmarznięta?) ziemia... I ona z czerwonym lisemJa tez widzialem to dokladnie w takim klimacie. Jeszcze dodatkowo w starym opuszczonym dworze, gdzie czuc namacalna obecnosc duchow, powietrze geste od mrocznych tajemnic i zapach parafiny swiec, zgaszonych przez wiatr...
Problem tylko w tym, ze nie mielismy dosc czasu na znalezienie odpowienich lokacji, ale mamy to w planach i zamierzamy cos takiego niebawem zrobic. To byla szybka, spontaniczna sesja, bez wiekszych przygotowan. Ale pomysl nadal zyje i wola o wykorzystanie
Mamy tez sporo innych kreacji do fotografowania, wiec temat jest bardzo rozwojowy i to, co tutaj pokazalem to jedynie preludium do tego, co mamy w planach
![]()
Skontaktuj się z nami