Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie I I I I by Katrina

Dzisiaj zaraz po deszczu wyszłam na plaże, zeby poćwiczyć swoje pierwsze minimale. Jak dla mnie mistrzem w tej dziedzinie jest Nemeth.

Nemeth mam nadzieje ze nie obrazisz sie za podobne kadry. Ale w Rewie nic innego nie ma.

Poproszę o konstruktywną krytykę.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Na kazdym zdjeciu brakuje nieba, a na 4 ta ramko-winieta jest okropna mz
    Pozdrawiam,
    Damian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Katrina Zobacz posta
    (...)
    Poproszę o konstruktywną krytykę.
    Najbardziej podoba mi się 2 za kadr.
    Na jedynce nie ma nieba i ogólnie ekspozycja padła. Na trójce chyba jednak za wąsko jest. Rozjeżdża mi się wszystko i nie mogę skupić wzroku. Na czwórce niebyt fortunny pomysł z tą ramką mz.
    Ogólnie jak poćwiczysz ekspozycję i wyczyścisz matrycę to będzie dobry punkt wyjścia.

I pytanie poza konkursem. Gdzie są te pale w Rewie? Po prawej czy po lewej stronie cypla?

Domyślnie

Od razu widać, że rozmemłać wodę to nie wszystko, całkowicie zgadzam się z Maćkiem.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Ramka to byl test, ale moze faktycznie nie jest fajna.
    Co do trójki to obok byli jeszcze pale i nie dalo sie szerzej tego zrobić, zeby uzyskac to co chciałam.
    Co do ekspozycji, to walcze od dwoch dni z nia. Nie bardzo wiem jak to ogarnac, zeby zdjecie sie nie przeswietlało za bardzo. Lepszy efekt byłby zeby naswieetlac to ok 5-10s ale wtedy wszystko białe wychodzi

No ale i tak bede ciagle próbować.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Katrina Zobacz posta
    Co do ekspozycji, to walcze od dwoch dni z nia. Nie bardzo wiem jak to ogarnac, zeby zdjecie sie nie przeswietlało za bardzo. Lepszy efekt byłby zeby naswieetlac to ok 5-10s ale wtedy wszystko białe wychodzi ...
    Używasz jakiś filterków, bo jeśli nie to nic z tego nie wyjdzie za dnia kiedy dużo światła jest jeszcze...
    Stosowanie filtrów neutralnie szarych (ND), ew połówkowych szarych (GND) lub obu jednocześnie pozwala na wydłużenie czasu naświetlania przy zachowaniu poprawnej ekspozycji

Co do zdjęć to wszystko zostało napisane. Maciej bardzo dobrze je skomentował

Domyślnie

Specjalista w tej dziedzinie się wypowiedział i pozostaje się tylko zgodzić

Uprawnienia umieszczania postów