Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: wewnątrz

bombel
    Gość

Domyślnie

Próbuję się doszukać czegoś na tych zdjęciach, ale mi nie wychodzi.

Jeśli w pierwszym chciałeś pokazać plakat na ścianie, to po co rząd uciętych krzeseł, a jeśli chciałeś pokazać wnętrze, to urżnięte nogi krzeseł wyglądają jeszcze gorzej. Moim zdaniem całkowicie do poprawki.

Na drugim staram się znaleźć coś szczególnego - ale jest irytująco ciasno: lewa futryna urżnięta, podłoga wewnątrz też, ścianka pomiędzy drzwiami też niecała... Ja rozumiem, że 18 mm to szeroko, ale tutaj - jak się okazuje - jeszcze za mało szeroko. Może lepiej byłoby zrobić jakiś detal, np fragment scianki z dziurą z filiżanką i do tego kawałek futryny... Scianka niebieska (zimne), filiżanka biała, futryna brązowa (ciepłe). Gdyby jeszcze w tle była żółta ściana lewego pokoju...Tylko głośno myślę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vooda Zobacz posta
    ZAJE..... SERIO!
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Bombel. chcialem pokazac szeroki kąt ale faktycznie na tamto miejsce 18mm to za malo :/ przydaloby sie ze 12 . Miejsce super ale nawet w czesci nie oddalem tego klimatu ktory tam jest. drzwi ciasno obok siebie i po srodku kolumnienka ktora je dzieli stojąc cntralnie jednym okiem widzialem lewa sale a drugim prawą. Szkoda ze tego fotka nieoddala. na drugim ucialem podloge bo zmieniala kolor i widoczny bym jasniejszy pasek . tak czy siak postarm sie tam wpasc ponownie . mielem doslownie 5 minut zeby tam popstrykac wiec nie mialem czasu na detale.

Madziulek
    Gość

Domyślnie

hmmm....albo jestem jakaś ślepa albo czegos nie rozumiem
    co niby mają przedstawiac te zdjęcia i co sugeruje ten tytuł ..kilka krzeseł na okropnej niebieskiej ścianie ?
    co to za miejsce ?

nie ma ciekawszych "wnętrz" ?

jak dla mnie zdjęcia nic nie przedstawiają ,to tytułowe wnetrze jest w dodatku tak brzydkie że jesli miałabym w takim pracowac to bym się zwolniła

bombel
    Gość

Domyślnie

Tak mi wpadło do głowy, że mógłbyś spróbować uratować dwójkę robiąć (ze statywu) dwa pionowe kadry i łącząc je jak panoramę. Co zyskujesz? Szerszy widok od góry i dołu, czyli to, czego najbardziej brakuje na tym obecnym zdjęciu.

Inną metodą uratowania zdjęcia jest kupno NIkona 12-24

Domyślnie

Madziulek zdjęcia przedstawiają wnętrze budynku. Na drugim widoczne są dwa wejścia do sal wykladowych. Na pierwszym zaś - rząd krzeselek, a nad nimi plakat Beatlesow. Tytul natomiast sugeruje ze wszystkie (dwa) zamieszczone w tym poscie zdjęcia zrobione zostaly wewnątrz budynku.

Bombel - faktycznie nie wladlem na taki myk , za malo doswiadczenia . Postaram się w przyszlości zastosować taki numer. Dzieki za podpowiedź. 12-24 jak narazie zbyt blisko slońca.

Pozdrawiam i dzieki za konstruktywne komentarze.

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vooda Zobacz posta
    Madziulek zdjęcia przedstawiają wnętrze budynku. Na drugim widoczne są dwa wejścia do sal wykladowych. Na pierwszym zaś - rząd krzeselek, a nad nimi plakat Beatlesow. Tytul natomiast sugeruje ze wszystkie (dwa) zamieszczone w tym poscie zdjęcia zrobione zostaly wewnątrz budynku.
    ACHA
    i uważasz że cos ciekawego pokazałes ?

Domyślnie

nie uwazam. Wrzucilem to na forum gdyz chcialem wiedzieć co o tym myślicie. Mi podoba sie fotka z krzesłami , gdybym tego nie wrzucil- nie dowiedzialbym sie o mozliwosci fotografii pionowej połaczonej w celu poszerzenia kąta. Przydalo mi się to, wiec wrzucenie tych fotek uwazam za calkowicie uzasadnione. Nie wszystkie fotografie podobają sie mi czy komukolwiek innemu. Wszystko to kwestia gustu i zachowania pewnych norm. Mysle ze forum powstalo wlasnie w celu dzielenia sie z innymi swoimi doswiadczeniami i zdjęciami, a takze w celu nauki samej fotografii. Twoj komentarz :

"hmmm....albo jestem jakaś ślepa albo czegos nie rozumiem
    co niby mają przedstawiac te zdjęcia i co sugeruje ten tytuł ..kilka krzeseł na okropnej niebieskiej ścianie ?
    co to za miejsce ?

nie ma ciekawszych "wnętrz" ?

jak dla mnie zdjęcia nic nie przedstawiają ,to tytułowe wnetrze jest w dodatku tak brzydkie że jesli miałabym w takim pracowac to bym się zwolniła" - nie pomaga mi w rozwiązaniu problemu. Miałem mozliwosc fotografować tak kolorowe pomieszczenia i potraktowałem ją jako kolejną lekcje. Tylko ze wzgledu na kolory zdecydowałem sie na takie wnętrze, a nie inne. Z pewnością są ciekawsze miejsca, lecz w chwili fotografowania nie interesowały mnie inne obiekty. i dlaczego tak ironizujesz co ma oznaczać wyraz "wnętrz" , chcesz udowodnić mi jak bardzo tytuł fotek nie pasuje do jpg-ów , czy ktoś Cię zdenerwował i nie możesz znaleźć innego sposobu na wyładowanie złośći jak tylko przez ironię dorzuconą do pieca ? Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów