Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matti2 Zobacz posta
    A czy ktos mowi ze ja ustawiam kolory na pilke czy reklamy swietlne?
    Czytaj uwazniej. Nie pisalem o kolorach, tylko o ekspozycji.

Najzwyczajniej nie da sie tego zrobic bo w kazdym miejscu na boisku jest inne oswietlenie i temperatura swiatla, dlatego trzeba pracowac na AWB.
    A tego akurat nie musisz mi tlumaczyc. Fotografowalem na hali Prokomu nie raz i nie dwa...

A teraz pytanie, co powiesz na temat zdjec tego pana: http://figurski.com.pl/index.php?no=221 ? Tam rownież nie odpowiadaja Ci kolory oraz naswietlenie?
    Cto ma wspolnego z Twoimi zdjeciami, ktore wystawiles w tym watku? Ale skoro juz pytasz, to oczywiscie, ze jest tam sporo zdjec zbyt ciemnych i/lub z kiepskim balansem: Np. to, to, to, to, to, to, to, i to. Dalej nie chce mi sie szukac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Skoro robiles to poprosze o jakis link do porownania.

A jezeli chodzi o Figura sprawdz jeszcze tu: Figur i Figur2 i Figur3

Skoro on wspolpracuje z najwiekszymi agencjami w Polsce, a nawet i zagranica, jest fotografem wielu reprezentacji Polski ( w roznych dziedzinach sportu) i wygrywa wiele konkursów, to ja chce aby moje zdjecia kiedys dorownywaly jego poziomowi ( nawet jezeli wedlug Twojego uznania maja bledy w ekspozycji ). Jezeli Ty masz jakis inny pomysl na fotografie ( w tym wypadku mowa o Prokomie) to juz Twoja sprawa.
    Nikon D3, N AF-S 50mm f1.4 G, N AF-S 70-200mm VRII, N AF-S 24-70, N AF-S 16-35 VR, N AF-S 300 f4, SB-900
    http://mwalasinski.com

Domyślnie

Nie no, nie przesadzajmy, Wojtek zaczynał pewno z 10 lat temu w czasach kiedy kompletnie nie było konkurencji. Jest długo na rynku i wszyscy go znają, miedzy innymi dzięki temu ma w chwili obecnej tyle roboty. A takich nazwisk można by wymienić bardzo wiele w Polsce...

A co do jego fot, to są lepsi i są gorsi.
    Po ostatnim meczu Prokomu w Eurolidze Przegląd wziął na okładkę moją fotkę a nie jego, wiec to coś znaczy.
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

Widze, ze dobre towarzystwo sie tutaj na forum zbiera
    Beson, bedziesz na finalach z Anwilem?
    Nikon D3, N AF-S 50mm f1.4 G, N AF-S 70-200mm VRII, N AF-S 24-70, N AF-S 16-35 VR, N AF-S 300 f4, SB-900

Domyślnie

Widze, ze dobre towarzystwo sie tutaj na forum zbiera
    Beson, bedziesz na finalach z Anwilem?
    Mam taką nadzieję.
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

Rowniez mam taka nadzieje :P

Domyślnie

Skoro robiles to poprosze o jakis link do porownania.
    Tak ciezko dojrzec w stopce link do mojej strony?

Skoro on wspolpracuje z najwiekszymi agencjami w Polsce, a nawet i zagranica, jest fotografem wielu reprezentacji Polski ( w roznych dziedzinach sportu) i wygrywa wiele konkursów, to ja chce aby moje zdjecia kiedys dorownywaly jego poziomowi ( nawet jezeli wedlug Twojego uznania maja bledy w ekspozycji ). Jezeli Ty masz jakis inny pomysl na fotografie ( w tym wypadku mowa o Prokomie) to juz Twoja sprawa.
    Zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz. Zdjecia Wojtka sa swietne w kwestii formy i ujecia. To jest niepodwazalne. To wlasnie to jest najwazniejsze w jego pracy. Nie musi sie za bardzo przejmowac kwestiami technicznymi, bo broni je forma. W Twoich zdjeciach niestety nie ma tego, za co ceni sie jego kadry. Z pokazanych przez Ciebie -- tylko 4 i 7 sa w miare ciekawe jesli chodzi o ujecie. A wlasciwie nawet nie tyle ciekawe, co poprawne. Reszta jest banalna (3, 5), albo zbyt poobcinana (2 i 8 ). Nie wiem jakie znaczenie ma moja opinia na temat zdjec Figurskiego, w kwestii tego, co nam tutaj pokazales... Bo on tez potrafi spartolic kwestie techniczna? Raczej nie ma tu czego porownywac...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ło Jezu... No nareszcie forum żyje...

Matti - fotki fajne. Fakt ze trzy niedoświetlone. Inaczej - pod kątem poligrafii i przygotowania do druku na bank byłyby poddane obróbce tak jak pokazał to Stig... Wiem co mówię, bo w tym siedzę na codzień...

Stiga warto posłuchać (poczytać)... Uwierz mi.

Co do Figurskiego - Figurski to Figurski... Na swoje nawisko zapracował. Każdemu z nas uda się*czasem zrobić zdjęcia nawet lepsze (i bardzo się*z tego wtedy cieszymy), ale... to jest tak jak z rysowaniem... Mam w agencji świetnych rysowników, artystów - klasa. Ale żaden z nich nie będzie Piccasem...

Nie twierdzę,*że nie zrobisz nawet lepszych zdjęć. Ale status Figurskiego to ma się*szansę uzyskać po 10-15latach pracy na wysokich obrotach... A rynek jest już baaardzo nasycony. 10 czy 5 lat temu mało kto miał pro sprzęt w zasięgu. Dziś... może mieć*go 10 razy więcej osób. Dostęp do materiałów szkoleniowych i zacięcie - i mamy całą rzeszę pstrykaczy. Rynek się*psuje... Pokaż mi ile fotoreporterów wyciąga 2000Euro na miesiąc a będziesz miał odpowiedź jak fajnie jest w tej branży...
    Dawid Linkowski - anonimowość w sieci to fikcja
    dalej podpis był nieregulaminowy

Domyślnie

Stig, ogladalem wszystkie zdjecia z kategorii "Sport". Nie ma tam ani jednego zdjecia z hali Prokomu, cos Ci sie musialo pomieszac z sopocka hala Trefla

Bolek, nikt nie mowil przeciez ze jest łatwo i że na tym wszyscy zarabiaja duzo pieniedzy. Wystarczy spojrzec na ogromna juz w tej chwili liczbe "fotoreporterow" na meczach. (z czego tak na prawde prawdziwych jest zaledwie kilku.)
    Tak jak mowisz, rynek juz jest baardzo nasycony.

Domyślnie

Stig, ogladalem wszystkie zdjecia z kategorii "Sport". Nie ma tam ani jednego zdjecia z hali Prokomu, cos Ci sie musialo pomieszac z sopocka hala Trefla
    Bo kiedy ja fotografowalem ekstralige kosza, to byl Prokom Trefl Sopot. Jakby tego nie nazwac, i o jakiejby hali nie mowic -- takie same warunki (zmienna temperatura barwowa) tam panowaly.
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów