Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Michelle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goralikus Zobacz posta
    Szelas a jakbys Ty to widzial, kurcze nikt nic nie podpowie?

NIkt nic nie pisze bo tu nie ma co poprawiać, tylko trzeba robić by fotki od nowa.
    Poza tym fotki takie to nie fizyka kwantowa i wystarczy popatrzeć ja to robia ci co maja o ty pojęcie i próbować ich naśladować.
    Ot i cała filozofia.
    Zobacz np tu: http://plfoto.com/top.html (wybierz "portret") Znajdź jakiś kadr, lub dwa i spróbuj je (lub jak najbliższe) samemu powtórzyć.
    Jak nie masz dwóch lewych rąk to na pewno sie uda.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Łoj łostrość troszkę szwankuje. Ale modelka wyborna.
    Dawaj dalej.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

poprzednicy juz napisali ja jeszcze dodam two cents: wyeliminuj maniere przyklejania modelki do muru,siatki,do rury (!!!) itepe,szczegolnie jezeli nie ma do tego POWODU. jest taka strona photosig.com .tam w dziale portraits masz setki tysiecy swietnych portretow oraz wyjasnienia czym i jak byly sfocone. Masz genialne nikkory portretowe,top modelkę,co Ci wiecej trzebaPodgladaj innych,to zlapiesz swoj styl.Pozdro dla modelki tez Zajdziesz z nią daleko
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 09-05-2010 o 16:45
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

fotousmieszek, dziekuje za otuche ducha, bede napewno pracowal nad tym co mowisz i dziekuje za namiar na stronke. Jezeli ktokolwiek moze ocenic moja mala strone tzn www.tomekfoto.com i podpowiedziec na czym powinienem sie skupic na bazie zdjec zawartych na tej stronie bede bardzo wdzieczny, WASZE opinie sa dla mnie naprawde cenne. prosze o uwagi to portfolio w/w w tym watku dziekuje bardzo. Nie oceniajcie strony robilem ja sam i jestem samoukiem ocencie tylko zdjecia i podpowiedzcie co uwazacie za moja zylke.
    Bardzo dziekuje
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

jakoś mi sie wydaje ze ostrość gdzies leciutko uciekła :>
    -> puszka, kilka słoików i błyskotka......

Domyślnie

zdjęcia z puszki?
    ISO 500 i czas 2000/1600 a f 1,8 jakiś kosmos tak na mój gust

na 1 od patrzenia oczy bolą - płotek i do tego płaszczyk w pepitkę - i do tego balans bieli jakiś taki nie wiem - no pomarańczowo jest no
    2 podoba mi się najbardziej - choć podoba to za dużo powiedziane - bdb kadr, ale ostrość poszła na grzywkę i kolory mdłe
    3 przez tą perspektywę dziewczyna wygląda tak sobie, poza tym za ciężko w kadrze na dole

ogólnie - ustawienia całkowicie do poprawki bo wyszło mydlasto i szumiasto
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Słabiutko ... bo jeśli masz sprzęt taki jak opisałeś w stopce to nie wykorzystałeś go chyba
    same kadry jak i obróbka mz do niczego, ale może się nie znam, ale modelka za to z dużym potencjałem

p.s. Wiem, wiem sprzęt to nie wszystko i kompaktem można zrobić dobre zdjęcie
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Wiadomo, najważniejsze są zdjęcia. Ale modelka ma fajne paznokcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Gdyby oceniać to 3 z minusem.
    Modelka za to z potencjałem.
    Którego fotograf zupełnie nie wykorzystał.
    w skali co najmniej 1-10

jest słabo. Płasko, buro, bez wyrazu. Już lepiej by bylo w kontrastowym BW. 1 jak zrobione z partyzanta, 2 i 3 przeostrzone,
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów