Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Al-Jadida

Domyślnie Al-Jadida

chciałem bardziej od kwestii kadru poddać Waszej ocenie kolorystykę zdjęcia. Mam świadomość tej skały w lewym dolnym rogu i niezbyt prostego horyzontu. To panorama z 3 fotek

Al-Jadida - Maroko

Domyślnie

Ja tam wolę kolorki bliżej naturalnych. Tu jest dla mnie za żółto... i ostrości brakuje.
    Jaki tam niezbyt prosty horyzont... tam teren się wznosi
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Domyślnie

generalnie do albumu pójda w kolorkach naturalnych - to ino testy takie Zmiękczenie obróbkowe..

Domyślnie

Tak naprawdę czekam no to co pokażesz z Maroka, chyba że złożysz je w tajnych archiwach IPN
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Domyślnie

Oprócz uwag Kolegów....dla mnie nieco dziwna perspektywa w połączeniu z brakiem prostowania daje,delikatnie mówiąc,kiepski efekt...No i ten kadr.Dół tu pasuje jak....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

jak na panoramę to mało panoramicznie
    a jeśli chodzi o kolorki, bo o nie przecież pytasz, to mnie się nie podobają, jakoś żółto i żółto, a do tego jakby celowo wyprane w perwollu

Domyślnie

a i ja, wraz z dziewczyną, popieramy słowa wesola dodatkowo dość ciemno jest.
    aparat + kit www.korzewa.com

Domyślnie

to żeby nie pozostawić wątpliwości, ciemności (jasności) bym się nie przyczepił, bo lubię ciemne a nawet ciemniejsze, ba może nawet bym próbował dodatkowo dopalić na brzegach kadru, ale to tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie, a może mam za jasno dookoła komputera, a monitor źle wszystko wyświetla

woda
    Gość

Domyślnie

To takie trochę zdjęcie o niczym. Plus dół jakby z innej bajki. Co do kolorów.. choć lubię takie to tu nie do końca mi pasują. Może przez bałagan w kadrze. Chyba taka obróbka sprawdziłaby się przy mniejszej ilości elementów i kolorów na zdjęciu. A tu masz od Sasa do lasa.

Uprawnienia umieszczania postów