Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Efekt fisheye-hemi wystarczy wygooglać

wygooglowałem, obejrzałem kilka zdjęć i cakiem nieźle to wygląda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sorashi Zobacz posta
    wygooglowałem, obejrzałem kilka zdjęć i cakiem nieźle to wygląda.
    Przykład "z życia": http://www.terajewicz.pl/2009/10/aga-adam/
    Zzdjęcie z numerkiem 13. Aparat umieszczony między zagłówkami.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

a gdzie polecacie zakupic sprzet? Warto szukac na alledrogo czy lepiej udać się do np. fotojokera, a może jeszcze jakieś propozycje.

Domyślnie

Jak jestes z Brzozowa, to Rzeszów -> Accord Foto
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Siemka Wam wszystkim Nikoniarze.
    To mój pierwszy post. W zwiazku z powyzszym witam Was serdecznie.
    Dopiero raczkuję w lustrzankach cyfrowych.
    Do tej pory fotografowałem różne aspekty życia Olympusem 3000 (lustrzanką analogową), z której jestem zadowolony.
    Nie ukrywam, iż chciałbym przesiaść się na cyfrówkę.
    Założyłem w tym miejscu swój wątek, gdyż upatrzyłem sobie nikona d90. Mam dylemat zarówno jak Sorashi - wybór szkła do d90.
    Muszę przyznać, iż nie dysponuje takim bogatym budżetem jak Sorashi. Mimo wszystkim prosze Was "Zaawansowani" o doradzenie mi jakie szkło na poczatek wybrać.
    Na chwilę obecna chce zakupić jako pierwsze jedno szkło do d90. Przyznam, ze oparat będę wykorzystywać głównie do uroczystosci rodzinnych (sluby, chrzty, komunie itp) jak równiez plenery, portrety ludzi itp.
    Na chwilę obecną mogę przeznaczyc środki maksymalnie do 4 tys złotych (włącznie z body). W zwiazku z powyższym na obiektyw zostanie niespełna 2 tys złotych, moze nawet mniej.
    Zdaję sobie sprawe, ze nie ma złotego srodka na wybór optymalnego obiektywu.
    Mimo wszystki chcę spróbować i prosic o porady.
    Wg Was jakie będzie dobre szkło do d90 aby smiało mogło słuzyc do sytuacji powyzszych (moze z przewaga na uroczystosci kościelne).
    Na chwilę obecna będe miec tylko body n90 i nic poza tym.

Z góry dzięki za wszelkie wszkazówki.

Pozdrawiam.

P.S. Mam małe pytanko, orientuje sie ktos gdzie w stolicy jest godny uwagi skle gdzie można za dobrą cenę kupić nikona i ewntualnie akcesoria do niego? (specjalnie nie wymieniam allgro - choc nie zebym unikał sklepów internetowych. Bardziej zależy mi na tym abym przed zakupem mógł zaznajomić sie z ww zestawem.
    Ostatnio edytowane przez marshand ; 10-05-2010 o 13:49

Domyślnie

zainteresuj się tamronem 17-50, nikonem 35/1.8 i ewentualnie 85/1.8

Domyślnie

czyli mówisz, ze ciekawym wyborem moze byc 17-50? Ok, bo właśnie zalezy mi aby obiektyw był z zoomem.
    czytałem tez na forum, ze ciekawym szkłem jest N 18-105.
    nawiazując do mojej wczesniejszej wypowiedzi czy 18-105 sprawdzi się dla mnie? czy bardziej jak pisze Krolewicz - 17-50?

A i jeszcze pytanie, czy te ww obiektywy ostrosc nastawiana maja manualnie czy automatycznie?

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

D90 + N18-105 + N35/1.8 - miesci sie w 4000 zl bardzo szybko dokupilbym lampe SB600 lub Metz 48-1, o drugim body nie wspominam No i najwazniejsze, jesli zadajesz tego typu pytanie, bardzo Cie prosze w imieniu nowozencow, zrob kilka slubow jako drugi fotograf...

Domyślnie

Dzięki wielkie. Zdążyłem już robic zdjęcia dla nowozeńców jako drugi i pierwszy "fotomajster". Nowozeńcy byli bardzo zadowoleni i ja sam równiez. Do tej pory fotografowałem na olympusie - analogu. Przyznam nieskromnie, iz samą w sobie fotografie liznałem choc głównie na analogu a i troszke na pożyczonym zestawie cyfrowym. Teraz szykuję sie do zakupu własnego cyfrowego zestawu aby moja przygoda z fotografia przynosiła mi wiecej przyjemnosci a innym uwiecznione kadry na życie.

Zdaję sobie sprawę, ze przede mną jeszcze sporo.
    Nie mogę sie doczekac aby móc uwieczniac kadry swoim własnym zestawem nikona.
    On the board: D90 + 2 nikkorki i statyw.

Domyślnie

ah. no cóż. najlepiej dozbierać i kupić 17-55nikkora 2,8!!!! jezeli nie chcesz się martwić nerwowymi zmianami obiektywów...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów