Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: METZ 54MZ4i

Domyślnie METZ 54MZ4i

Witam,

Byłem w sobotę w sklepie fotopanorama (Kraków) w celu zakupu lampy jak w temacie. Miły sprzedawca na pytanie czy jest METZ .... bardzo się skrzywił i odpowiedział, że "METZ' ów już nie prowadzą bo się bardzo psuły, robiły im się różne dziwne rzeczy : a to nie wyłączały się, a to nie błyskały, a to były problemy z stopką itd. .... " Rzeczy te według tego Pana działy się głównie podczas współpracy z aparatami cyfrowymi Nikona i Canona a głównie dotyczyły "linii ... 54 MZ4". Chciałem w odpowiedzi na to zainteresować się modelem prostszym czyli 54AF1 ale PAN powiedział, że zrezygnowali z tej marki całkiem. ("przychodzili klienci i musieliśmy zwracać pieniądze a lampy do dystrybutora"). Nie wiem co o tym myśleć. Chyba ten człowiek wiedział co mówi bo to chyba nie był żart primaaprilisowy. Pisałem do dystrybutora METZ'a w Polsce ale nie dostałem do tej pory żadnej odpowiedzi. Nie wiem co o tym myśleć. Ma może ktoś jakiś pomysł ???

Pozdrowienia

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

słyszałem już różniste opowieści o metzach ...usterkowość metzów jest proporcjonalna do innych lamp...metzów jest po prostu więcej bo są produkowane do różnych systemów...
    częstym powodem różnych opowieści jest również słaba znajomość marki przez sprzedawców...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Uprawnienia umieszczania postów