kurcze a u mnie coś rzepak jeszcze rzadki i mało żółty![]()
Szukaj
kurcze a u mnie coś rzepak jeszcze rzadki i mało żółty![]()
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
Kurcze....zazdraszczam!
Piekne jedynka najslabsza.......dwa i bonus bija reszte!
Nikon http://greg77.com/
No musze jeszcze raz, bonus kapitalny !!! niby taki statyczny kadr, ale kształt drzewa, ułożenie gałęzi i dwie smugi kondesacyjne nadają niezwykłej dynamiki kadrowigratulacje Pawle.
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Pięknie jest
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Bardzo naturalna jedynka. Pod kazdym wzgledem. Reszta odbiega nieco przekazem. Staje sie tez nieco bardziej tworcza.
Nieco nawet bardziej tworcza porownujac...no ale oczko przywale...![]()
Numer 2 i bonus (choc na 2 mozna by ciut rozjasnic te drzewka w tyle mz)...a co do 3 dodam jeszcze, ze ma fajne niebo...
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Dzięki za wszystkie odwiedziny i kilka pozostawionych słów.
Choć żywię nadzieję, że może ktoś jeszcze tu zaglądnie.
A co do samych zdjęć, jak na pewno zauważyliście, dwa pierwsze różnią się diametralnie obróbką od dwóch ostatnich.
Działanie jak najbardziej celowe. Jedynka i dwójka obrobiona bardzo delikatnie, w ciepłej tonacji. Trójka i czwórka z bardziej zaznaczonymi kontrastami, głębszą kolorystyką i "landrynkowością".
I dlatego bardzo ciekawy byłem Waszych opinii. Co komu bardziej podchodzi, oczywiście pomijając w tym momencie kadry i kompozycje. I jak widać wszystko razem musi zagrać, aby fotografia była poprawna w odbiorze.
P.S. Cieszę się bardzo, że bonusik się spodobał. Ani kadr, ani kompozycja do "górnolotnych" nie należy. Ale faktycznie coś jest w tym zdjęciu, że mi też się podoba i dlatego pozwoliłem sobie je tutaj zaprezentować.
Czwórka wymiata![]()
Skontaktuj się z nami