Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: jesienna Grania

Domyślnie

Sądzę, że wskazana przeze mnie nieostrość wynika z niewystarczającego wyostrzenia po zmniejszeniu i zbyt otwartego 50 1.8.
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

10. Kadr ciasny ale bardzo mi się podoba światełko na włosach i korze - super!

Domyślnie

"niesymetryczność rąk w czwórce bardziej mi odpowiada"

Jestem tego samego zdania, lecz niestety ta niesymetrycznosc jest delikatnie sztuczna IMHO, jednak nie zmienia to kolejnosci kwalifikacji.
    (to o 4 bylo)

A teraz 5
    Gdyby tak dac kadr bardziej w lewo o 2 szerokosci tego najblizszego drzewa i modelke posadzic bardziej w linii tych drzew, oczywiscie zachowujac jej odleglosc od nich, to byloby bardziej ukladnie.

Ogolnie sympatyczne wrazenie, ale nie chce mi sie juz dalej pisac, bo troche niewygodnie tyle fotek w jednym watku i jeszcze porozrzucanych. Latwo sie pogubic.

Nastepnym razem dawaj krotsze serie, a mozesz je n.p. ponumerowac potem, jako jeden cykl.
    Bedzie wygodniej i chetniej ktos napisze.

Zycze wiele wiecej milych chwil z modelka. Moze nie jest zupelnie idealna, ale bardzo cieszy oko swoim pogodnym spojrzeniem. Pozdrowienia dla modelki i oczywiscie autora
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie! Postaram się je wykorzystać przy kolejnych sesjach. Dziękuję za łechczące me ego słowa uznania!
    Z Waszych sugestii wynika, że powinienem się zdecydowanie bardziej przyłożyć w kompozycji - sam dodam od siebie, że muszę się nauczyć więcej cierpliwości nad każdą fotką. Niemniej - obiecuję poprawę!
    Jeżeli jest za dużo fotek w wątku - przepraszam. Stąd zresztą pojawiło się moje pytanie - czy mam dokładać w tym samym wątku, czy lepiej oddzielnie - w tej kwestii też się poprawię!

A co ostatnich komentarzy - M.Szabelski - na swoją obronę dodam, że był to pierwszy tydzień z tym obiektywem i jeszcze się nie nacieszyłem GO a co do obróbki - następnym razem spróbuję wyostrzyć o jeszcze jedną działkę.

Seeker - poza na 4. jest zasugerowana przeze mnie, dlatego może jakby mniej naturalna, niemniej pozwoliła mi na nieco inny kadr niż 3. Co do 5. - muszę to sobie dobrze przemyśleć i posymulować - dziękuję za sugestię.

Pozdrowię Granię!
    pozdr!
    D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG

Domyślnie

Nie trzeba się przede mną bronić Traktuj moje posty jako rady, a nie zarzuty.
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

ja tam będę powtarzał .. że 2 wypadła i tak najlepiej... na poźniejszych coś nie za bardzo sama modelka.. pomysły fajne i sporo , faktycznie bło plastycznie żółto
    TOTALNY AMATOR with...
    Nikon D50 + Nikkor 18-55/3.5-5.6 + Nikkor 50/1.8 + Tamron 70-300/4-5.6 + Nikon SB-20
    www.tordek.ovh.org <== PhotoBlog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.Szabelski Zobacz posta
    Nie trzeba się przede mną bronić Traktuj moje posty jako rady, a nie zarzuty.
    Hm... To może niefortunnie zabrzmiało - oczywiście traktuję to jako radę! Za którą zresztą dziękuję!
    Cytat Zamieszczone przez Tordek Zobacz posta
    ja tam będę powtarzał .. że 2 wypadła i tak najlepiej...
    W moim prywatnym rankingu też przewodzi!
    Za 2 tyg wyjeżdżam na Święta do Anglii (nowa świecka tradycja) i postaram się wcielić w życie wskazówki, a jeżeli efekty będą zadawalające, to postaram się Wam je przedstawić.
    Mam też pytanie - wiem, że serii fotek już w tym wątku jest fura, ale macie ochotę, żeby dodać jeszcze ostatnią serię (wybranych przez Granię)?
    D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_wu Zobacz posta
    Mam też pytanie - wiem, że serii fotek już w tym wątku jest fura, ale macie ochotę, żeby dodać jeszcze ostatnią serię (wybranych przez Granię)?
    jasne !
    TOTALNY AMATOR with...
    Nikon D50 + Nikkor 18-55/3.5-5.6 + Nikkor 50/1.8 + Tamron 70-300/4-5.6 + Nikon SB-20
    www.tordek.ovh.org <== PhotoBlog

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów