Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: jesienna Grania

Domyślnie

Najbardziej podoba mi sie 4. Na 1 troche dziwnie wyszly oczy przy tej GO. 2 wg mnie wygladala mnie przy pionowym kadrze.

Domyślnie

Ładne
    Cytat Zamieszczone przez michal_wu Zobacz posta
    Fotki robiłem na D80+50/1.8
    Niestety, ale to widać. Mowię o obiektywie. To indywidualna sprawa, ale nie cierpię rozmycia tła uzyskanego tym obiektywem.
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    To indywidualna sprawa, ale nie cierpię rozmycia tła uzyskanego tym obiektywem.
    Powiem tak - co do wyboru obiektywiku, to jest to mój pierwszy poza KIT-owy i skusiła mnie zarówno cena ("jak się nie sprawdzi, to nie utopiłem mnóstwa kasy"), jak i dobre recenzje w necie. Pozostaje jednak kwestia bokeh i zgadzam się - to się nie najelepiej prezentuje - ale to już inny dział.

Dziękuję za kolejne opinie! 4. jak widzę - prowadzi?

Przedstawiam (zgodnie z obietnicą, Andy_O) drugą serię z tej sesji - czyli to samo miejsce, ten sam sprzęt i przede wszystkim - ta sama modelka.

Nie wiem, jak Wam, ale mnie wydaje się, że jesień jest najbardziej plastyczna!

Zapraszam!

5.

6.

7. Tu już Grania się wyluzowała na maksa - zabawa z listkami jak przedszkolak!
    D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG

Domyślnie

a z drugiej serii 5 przypadął mi do gustu
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Oszczędny w słowach Awatar michtet
    Miasto
    Nowy Dwór Maz.

Domyślnie

na 6 mogłeś te naklejki z butów zlikwidować
    5 baaaaaardzo ok
    d50 | sigma 10-20/4-5,6 | tamron 17-50/2,8 | nikkor 50/1,8 | sb-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michtet Zobacz posta
    na 6 mogłeś te naklejki z butów zlikwidować
    I za to właśnie cenię Forumowiczów - potraficie zwrócić uwagę na takie szczegóły, na które ja bym nie zwrócił, ale dzięki temu wiem, na co zwracać (zresztą zapewne wszyscy, którzy proszą o opinie) - dzięki.
    Fotki poza wyostrzeniem nie były PSute - jeszcze nie mam dostępu do PSa - obiecuję poprawę!

Myślę, żeby wrzucić jeszcze 2 serie jesienne, ale już z innych plenerów (ale obiecuję - ta sama modelka!) - czy lepiej w tym wątku, czy zrobić nowy?

Pozdrawiam!

Domyślnie

Bokeh faktycznie sredni, ale chyba i tak kupie sobie to szkielko

Nie bede oryginalny, 4 i 5 najlepsze
    5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

Domyślnie

Pierwsze i trzecie podobają się mi. Pierwsze za pomysł (brak ciut ostrości), a trzecie za kompozycję
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

Ogólnie jest bardzo fajnie. Błędy i dorbne wady już zostały powytykane. Ja również czekam na więcej, bo zdjęcia bardzo sympatyczne.

Domyślnie

Super, że się podobają!

M.Szabelski - czy myślisz, że wskazana przez Ciebie lekka nieostrość fotki 1. wynika z ff/bf czy raczej z ostrzenia po zmniejszeniu? Korzystam z PictureProject i ostrzę na medium - może za mało? Szczerze - obróbka zdjęć to dla mnie na razie nowe wyzwanie.

Chciałbym zaproponać nową serię.
    Modelką jest także Grania (w końcu to wątek poświęcony właśnie jej!). Tym razem zmieńmy plener - będzie to las pomiędzy Lidzbarkiem a Piasecznem. Ten sam sprzęt i ciepłe, popołudniowe słońce jako determinanty fotek.

Zapraszam!

8.

9.

10.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów