Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach Awatar matteo_
    Miasto
    Sieradz/Poznań

Domyślnie Konkurs FOTO '65

Witam. Otóż na moim wydziale chemicznym organizowany jest konkurs foto z okazji 65. rocznicy jego bytności Może ktoś ma kilka luźnych pomysłów na połączenie liczby "65" i zagadnień chemicznych na zdjęciu? Bardzo dziękuję za jakieś przemyślenia pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez matteo_ ; 05-05-2010 o 22:22
    D300|Z 16 f/2,8|N 24-70 f/2.8G|N 180 f/2.8 ED|SB-900

c-man
    Gość

Domyślnie

65 setek wódki na stole.

Miasto
    Sieradz/Poznań

Domyślnie

hehe myślę że nawet akademiki by musiały kilka dni to produkować:P a tak serio?

Domyślnie

Spytaj o pomysły za 4 lata
    N

Domyślnie

A może coś zainspirowanego tym: liczba atomowa 65.
    Albo może jest jakiś pierwiastek wynaleziony 65 lat temu? Może nim się zainspirować?
    No dobra wiem, że to banalne ale jeśli podejść do tego od niebanalnej strony może wyjdzie coś fajnego?
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

Foto 65 kojarzy mi sie od razy z radziecki filmem właśnie Foto 65... ) może jakoś w tym kierunku....
    Jak się nie ma co się lubi to i wtedy się nie lubi tego co się ma....

Domyślnie

Analiza chemiczna 65 przeterminowanych rolek ORWO?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Napisł 65 ułożony ze szkła chemicznego te wszystkie kolby, probówki mają różne kształty na pewno dało by się 65 ułożyć.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Mam taki jeden obraz w głowie:

Robotnik na budowie Zakładów Chemicznych zrobił sobie w pełni zasłużoną przerwę w kopaniu rowów, westchnął głęboko opierając się o łopatę i zapalił papieroska bez filtra. Inteligentnym spojrzeniem objął londyńskie niebo, po czym jak Rain Man zliczył plątające się pod stopami niedopałki - a było ich 65 - i powiedział (podpis pod zdjęciem):

"65 mi LATA, dyplom jest, lecz karmi mnie łopata"

To takie pierwsze co pojawiło mi się przed oczami
    Oczywiście to nieprawda jest i takich sytuacji nie ma, nie było i nigdy nie będzie!
    Wiem, ze nie pomogłem - i pewnie nawet nie rozbawiłem - ale co tam. Poprawię się. Kiedyś

O... jeszcze jeden scenariusz - teraz już poważniej (choć oczywiście nie do końca, jak to ze mną bywa):

Jeżeli chcecie przy okazji coś przekazać władzy uczelni, np że mogliby czasem lepiej posprzątać to może tak:
    Zdjęcie przedstawia salę chemiczną - ujęcie tak, żeby było widać kilka okien i oczywiście to co w salce chemicznej powinno się znajdować. Na oknach natomiast, w kurzu wydrapany palcem napis: "Niby 65-latka, a wygląda na 200".
    I to zachodzące słońce, romantycznie wpadające do sali przez wytarte w brudzie logo uczelni... Bezcenne!

Skoro jednak myją okna czasem, to można zastosować podobną technikę na odrapanym tynku. To już macie na pewno
    Ostatnio edytowane przez frostic ; 06-05-2010 o 18:48
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Miasto
    Sieradz/Poznań

Domyślnie

heheh jeśli chodzi o rozbawienie to udało Ci sie szczerzy mi sie morda;p a co do pomysłu to troche nierealny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów