Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ewa...

Domyślnie Ewa...

Witam serdecznie. Jest to prawie mój debiut w tym dziale. Przed obiektywem moja żona. Wiem, że jako modelka żona nie jest najlepszym wyjściem, ale obiektywnie trzeba przyznać, że obydwoje się uczymy. Prośba do Was, aby ocenić, podpowiedzieć i wskazać słabe punkty tych zdjęć. Za wszelkie uwagi będę wdzięczny .

1

2

3

4

5

Domyślnie

numeruj zdjęcia na przyszłość

czym robione zdjecia ?? jakie szkliwo ??

ostatnie mi się podoba

mam nadzieję, źe kasztany nei kwitną jeszcze...bo kiedy kwitną to na naukę już za późno
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Domyślnie

Myślę, że jest dobrze. Modelka-żona ma potencjał. Ty też. Może na jedynce tło trochę rozprasza, ale poza tym, spoko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikowska Zobacz posta
    numeruj zdjęcia na przyszłość

czym robione zdjecia ?? jakie szkliwo ??

ostatnie mi się podoba

mam nadzieję, źe kasztany nei kwitną jeszcze...bo kiedy kwitną to na naukę już za późno

Zdjęcia są ponumerowane .
    Co do szkieł to 1,3,5 robione N70-200/2,8 , natomiast 2 i 4 to N50/1,4D.

A co do kasztanów jeszcze w pąkach .

Domyślnie

5 jest bardzo fajna, 1 najmniej korzystnie korzystnie przedstawia żonę
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dobrze zrobione klasyczne portrety. Oczywiście ważne jest także żeby się podobały nie tylko fotografowi ale i samej żonie. Po 40-tce o to jest naprawdę trudno, wręcz niemożliwe. Jeśli to osiągnąłeś, to gratulacje!
    Ja jeszcze nie zrobiłem zdjęcia mojej żonie które się jej podobało. No nie umiem.

Domyślnie

5 jest świetna!! Puszka chyba FX, co?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nickt Zobacz posta
    5 jest świetna!! Puszka chyba FX, co?
    No tak. Od tygodnia .
    Dzięki .

Domyślnie

Fajne foty ze wskazaniem na 2 i 5.
    Gratulować nowego nabytku.

Domyślnie

Zacznę od miłych rzeczy tym razem. Jest nieźle. Widać kombinacje z obu stron, uczycie się współpracy. Dobrze, że modelka nie udziwnia z mimiką. Lepiej bez okularów. Jeżeli szersze kadry, to tak jak na 2, a nie jak na 3 (podbrzusze). Co do kadrów i sprawdzonych pozycji to przejrzałbym youtube.com wyszukując haseł "portrait", "wedding", "positions" - coś w tym stylu. Pamiętam kilka filmików całkiem sensownie pokazujących klasyczne pozycje portretowe - czyli ułożenie ciała, skrętu i pochylenia głowy. Można też poszukać w księgarniach jakiejś książki na ten temat, albo może ktoś coś poleci. Ja nie znam odpowiedniej pozycji.

Co do obróbki i światła, to widzę, że lekcję chyba przerobiłeś, bo ściemniałeś tło gdzie przeszkadzało. Niestety troszkę nieudolnie, ale można chyba śmiało powiedzieć, że skoro to robiłeś, to chciałeś uczynić modelke jaśniejszą względem tła. Czyli blenda w tych przypadkach przysłużyłaby się lepiej. Niestety w pojedynkę nie jest to aż tak rewelacyjne rozwiązanie. Substytutem jest parasolka i lampa błyskowa na statywie. Te daje się łatwiej kontrolować w jedną osobę. Ostrożnie z oczkami. Szyjkę można jeszcze delikatnie pogłaskać. Poza tym nieźle.

Najlepsza 5. To jest całkiem niezłe zdjęcie!
    Na 4 jest dobry profil, ale złe ułożenie ciała.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów