Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Deskorolkowo.

Domyślnie Deskorolkowo.

Nieplanowana i krótka seria zdjęć przy okazji wypadu na rysowanie do parku. Praktycznie pierwszy raz w tym temacie robię zdjęcia więc... no.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

Pozdrawiam serdecznie,
    Ostatnio edytowane przez szarakdorsz ; 05-05-2010 o 20:05

Domyślnie

Mi się podobają, choć można by trochę jaśniej, nie wiem czy te winiety są za duże/za mocne czy ogólnie jasność zdjęć za mała.

A pomimo, że ruch zatrzymany, to jednak widać akcję i jest dynamika na tych zdjęciach, co powoduje, że się podobają
    Pozdrawiam serdecznie, Waldek

Domyślnie

Cóż, mogą być trochę ciemne. Dość dużą korektę ekspozycji na minus robiłem podczas wywoływania w RAWie. U mnie wydaje się być tak jak chciałem, ale mam rozkalibrowany monitor - pewnie dlatego są zbyt ciemne.

Tutaj mam jeszcze jedną wariacje na ten temat:

Trochę podciągnąłem jasność w krzywych. Konwersja Cz-B plus widoczność jakieś 50%.

Domyślnie

Nie wrzucaj na www zdjęć w profilu adobe rgb, mało kto ma włączoną opcję czytania profili w przeglądarkach i kolorystyka się sypie. Do www wrzucaj srgb.
    Kadry fajne, ale z winietą to pojechałeś, to nie ślubniaki
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Damn, zapomniałem o tym :P.

Z tą winietą jakoś mnie tak naszło, jakoś mi tutaj pasowało ;P

PS. Zauważyłem też, że kompresja dość mocno zjadła gradienty.

Domyślnie

Nic nowego nie napiszę, kadry ok, obróbka zbyt ponura. Trochę więcej koloru i życia przyda się tym zdjęciom.

Domyślnie

Coś w ten deseń? Jeszcze zwiększyłem jasność i kontrast w krzywych, plus konwersja do profilu sRGB.

1.
    1a.

2.
    2a.

Uprawnienia umieszczania postów