Zdecydowanie MOJA kolorystyka ! Cudo.
Co do kopiowania zdjec, to rob swoje i olewaj takie teksty![]()
Szukaj
Zdecydowanie MOJA kolorystyka ! Cudo.
Co do kopiowania zdjec, to rob swoje i olewaj takie teksty![]()
Kurcze, musze zainwestowac w to cholerstwo i samemu sie pobawic. No i zalatwic kogos do trzymania blendy haha
Myslalem ze moze jednak na fx. Mi już powoli zaczyna przeszkadzać w 85tce "duza" głębia i chce jeszcze mniejA jak widać nie jest tak źle z nią
Choć i tak gdyby dało się tym podejść bliżej, ehhh, marzenia :P
Agata - fajna sesyjka![]()
lookash - daj znac o ktorej bedziesz na solaczu w sobote to moze wpadne z blenda i Ci pomoge![]()
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
bardzo ładnie!
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Faktycznie to Sołacz jest, a ja myślałem w pierwszej chwili, że botanik.
super :]
-> puszka, kilka słoików i błyskotka......
Skoro z premedytacją glamour to ja się poczepiam trochę! A co!
1. Generalnie nie widzę tu za wiele estetyki. Dziewczyna kucnęła sobie w krzaczkach... to też niekoniecznie super się kojarzy. Cienie i światło - tak sobie. Minka - dla mnie bez sensu w takim leśnym wydaniu.
2L. Światełko trochę przesadzone jak dla mnie. Za ostro dobłyskane. Cień nosa też nieprzyjemny bo nienaturalny - zdradza użycie dolnego źródła światła. Dolne światło z kolei demonizuje odbiór - no jeśli tu było takie założenie... A, jeżeli nie to zaginęła gdzieś subtelność cała (obróbka kontrastowa do tego). No i za cholerę mi się z nimfą nie kojarzy.Ale to już tak na marginesie.
2P. Fatalne. Rozkład światła, biała twarz i szyja, ta ostatnia wyciągnięta niemiłosiernie. Fryzura i światło podkreśliły do tego dużą głowę. A nogi w cieniu. Ostre kreski brwi i rzęs. Wyszło wiedźmowato. Kosz.
3. Chyba najlepsze zdjęcie. Ale... nie podobają mi się podwójne linie rąk (bokeh, aberracje, obróbka?). Do tego dziwnie wygląda linia bicepsu bliższej ręki, faluje ona - mam wrażenie jakby była wygryziona i choć mogę się domyślać, że to tak sukienka się ułożyła jakoś dziwnie, to tego nie widać. Coś tam jest dziwnie ze światłocieniem zachwiane. I jeszcze dwa małe minusiki. Nie podobają mi się naroża kadru - kompozycyjnie. Lewy górny i dolny róg. Albo ramować grzywką albo obciąć niżej, a tak jest taka namiastka. A od dołu zabrakło mi prawdopodobnie trochę lewej, tak by było widać zarys biustu - aktualnie wyszło zbyt płasko. Pomyślałbym też, czy przy takim wygładzeniu, nie wygładzić bardziej przedramienia, na którym uwidoczniła się dziwna chropowatość, nierówność, włoski?
4L. Nie. Takie ujęcie, w ten sposób pokazujące dekolt, predestynuje zdjęcie do kosza. I kolana różowe jeszcze do tego...
4P. Coś tam niby widać w oczach, jest błysk, ale całe zdjęcie nie ma tego efektu. Znów zielone obwódki sukienki (aberracje?). Słaby kadr - brak tu przekazu. Możliwe, że po prostu za wysoki kąt i z góry nie dało się tego lepiej zrobić.
5. Bardzo dobre. Idące łeb w łeb z 3. Mniej problemów technicznych. Trochę za mocno doświetlone może, ale w glamour to uchodzi. Niemal identyczny kadr jak w http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142727 - trochę śmiesznie oglądać dwa tak zbliżone zdjęcia, kobiecych autorek, w tak krótkim odstępie czasu! Nie będę tu wybierał zwycięzcy - nie byłoby łatwo!
Ogólnie ładna sesja. Potraktowałbym ją jako wstęp do wykorzystania tych motywów roślinnych (w szczególności) oraz chwytania światła. Ja osobiście byłbym nawet zadowolony. Przynajmniej 2 niezłe zdjęcia to dobry wynik.
uha ! takiego długiego wpisu jeszcze pod żadnym z moich zdjęć nie uraczyłamOdnosząc się do kilku spraw.. zdjęcia nie były błyskane, żadne, jedynie doświetlane blendą, no ale rozumiem, ze wiele to nie zmienia i itak za mocno. Co do podwójnych lini rąk - taki urok mojej 85tki na dużej dziurze
Z resztą uwag chyba pozostaje mi się zgodzić, dziekuję za wnikliwą analize
Kto wie, pewnie jeszcze tam wrócę kiedyś
Tymczasem w głowie nowe pomysły
![]()
bardzo przyjemny secik
widziałam backstage na blogu, lubie takie fotki od tyłu![]()
Błyskane blendą - ona jest błyszcząca, a zatem daje blask, odblaski! Nie wiem skąd idea, że błyskać można jedynie lampą błyskową.![]()
Skontaktuj się z nami