Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie The Forest Nymph

Witam.

Trochę nieśmiało w tej kategorii - jakby co proszę o przeniesienie do portretu...

Cały set na blogu moim - zapraszam. Zdjęcia robiłam z przyjacielem, dlatego też niektóre podpisane jego imieniem i nazwiskiem, generalnie stworzyliśmy wspólną całość, ciekawa jestem waszych opini/rad/wskazówek.

Tutaj większość moich fotografii, jeśli ktoś ma ochote na więcej - zapraszam TU

Domyślnie

Bardzo fajne kolorki.
    Mam tylko wrażenie, że przesadziłeś lekko z obróbką twarzy (ale to może tylko wrażenie).
    Na drugim zdjęciu w czwartym rzędzie (sorry, że tak piszę, ale nie ponumerowałaś ich) nos modelki wygląda jakoś dziwnie.

Poza tym, mi się zdjęcia podobają.

Domyślnie

A mi to wygląda jak próba "skopiowania" zdjęć lookasha. Przepraszam,że podaje link do bloga,ale nie chce mi się szukać tych zdjęć na forum http://blog.lukaszberlinski.pl/?p=283 a oto i one.

Domyślnie

No dobra, ale ja chyba jestem bardziej skłonny do wersji "skopiowanej". Jest lepsza wg mnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Małomówny Zobacz posta
    A mi to wygląda jak próba "skopiowania" zdjęć lookasha. Przepraszam,że podaje link do bloga,ale nie chce mi się szukać tych zdjęć na forum http://blog.lukaszberlinski.pl/?p=283 a oto i one.
    To już nie będzie można z dziewczyną zrobić leśnej sesji, żeby nie być posądzonym o kopiowanie lookasha? Zapewniam Cię, że jego sesja również jest podobna do dziesiątków innych, wcześniejszych leśnych sesji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Małomówny Zobacz posta
    Gdyby tak patrzeć to większość zdjęć to plagiaty (i to często plagiaty plagiatów .
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Przyznaje, że miejsce jest to samo, ale to dlatego, że Łukasz i ja mieszkamy w tym samym mieście, a ze ten park jest naprawdę fajny to było jasne że prędzej czy później tam trafię. Znam te zdjęcia, ale nie zgodzę się z tym, że była to próba skopiowania ich. Ani przez chwile o tym nie pomyślałam biegając tam z aparatem i ustawiając modelkę. Przypuszczam, że skojarzenia powstają głównie przez to samo otoczenie. Lubię zdjęcia Łukasza, ale ich nie kopiuję. Troche mi przykro, że zostałam o to posądzona.
    Dzięki lukiii

Domyślnie

Ale pierdzielicie głupoty! Chciałbym być pierwszą osobą która robiła zdjęcia modelce w parku, ale niestety od momentu "wymyślenia" fotografii w takich miejscach powstało już tyle zdjęć, że nie da się ich zliczyć i jakby nie patrzeć wszystko już kiedyś było. Ostatnio też robiłem tam zdjęcia, o i w sobotę też będe robił mojej dziewczynie. To znaczy, że teraz ja będę kopiował zdjęcia Agaty? Nie dajmy się zwariować.

Cytat Zamieszczone przez agatatoja Zobacz posta
    Lubię zdjęcia Łukasza, ale ich nie kopiuję. Troche mi przykro, że zostałam o to posądzona.
    Nie przejmuj się takim gadaniem bo nie warto

Ważne jest to że zdjęcia wysły fajnie. Mi się podobają. Kolorki ciepłe i soczyste.

Co mi się natomiast nie podoba. Na jedynce modelka zasłoniła dłoń, wygląda jakby miała teraz kikut Kolejna sprawa to na 1 i lewej 2ce cień od nosa. Łatwe do skorygowania w PSie.

No i pytanka mam dwa. Raz - Wszystko robiliście tylko z blendą czy lampa też była? Dwa - co to za szkiełko na prawej 4ce? 85?
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

nawet sprzęt podobny
    Chociaż na niektórych jest pełna klatka i zdjęcia wydaja się identyko.
    Bardzo dobre zdjęcia

Domyślnie

Ano, ja fotografuje d70s, Bartosz d700 dlatego niektóre z pełnej klatki a niektóre nie

Dzięki Łukasz za wpis - a co do Twoich pytań - nie błyskaliśmy w ogóle, tylko blenda.
    a szkiełko na prawej 4 to tak jak myślisz - 85 1.8 , na moim d70s.
    Dzięki za uwagi - masz racje co do cieni na twarzy, można było o to zadbać. Na 1 też troche brakuje tej dłoni

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów