Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Domyślnie

Też miałem kilka takich aukcji (z licytacją od 1zł), gdzie kupujacy w ostatnich sekundach licytował, a potem twierdził, że kupił taniej u kogo innego i nie będzie odbierał mojego przedmiotu. Na ogół zwracałem się do następnej osoby w kolejce proponując niższą cenę niż zaproponowana i... nigdy nikt nie był już zainteresowany. Może myśleli, że ja sam z innego nicka podbijałem, albo coś innego, ale było to pewne że trzeba wystawić następny raz.
    Planowałem zmianę body na 550d ale jak to wziąłem w ręce... to jest D90 + N18-200 i Ciamciag 85 f1,4 z chipem
    "mam swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzam!"

Domyślnie

narazie wszsytko wygląda ok, koleś po tym jak wpłaciłem zrobił się całkiem miły
    sporo gratów

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    Ale ja dałem znać 15 godzin przed końcem aukcji, do tego widząc jaki jest ten sprzedawca chyba nawet po dobroci bym niechciał mu wpłacić kasy na konto,
    Jestem w identycznej sytuacji, tyle, że z drugiej strony...co z tego, że 15 godzin przed zakończeniem? Akurat przez 30 godzin nie siadałem do kompa i prośbę dostałem kilka godzin po zakończeniu aukcji
    Aukcja była obserwowana przez 15 osób...być może, że któraś zalicytowałaby w ostatniej chwili gdyby nie ta oferta.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Ja ostatnio też kupując coś na alledrogo zamówiłem 2szt zamiast jednej (zamówiłem coś, potem zamawiałem jeszcze inne rzeczy od nich i po raz kolejny zamówiłem pierwszą - zwykła pomyłka) - napisałem maila, że to przez przypadek i że pokryję koszta prowizji itd. Dostałem odpowiedź, że nic się nie stało, że poczekają tydzień i wyślą zawiadomienie o zwrocie prowizji do allegro jakobym akurat ta jedna sztukę im odesłał (jako niesprawną/nie spełniająca oczekiwań czy co tam).
    Tak więc ja byłem szczęśliwy a oni kasy też nie stracili.

Domyślnie

Prawdziwy mężczyzna musi wiedzieć kiedy przestać klikać w przeciwnym razie musi bulić.
    Jedynie klikający inaczej,mogą klikać do woli.

Domyślnie

o ja pierdziu ! czyścisz mi monitor
    Świnka Maciorka w Betoniarce
    k5photoproject.wordpress.com

Domyślnie

Jak ja bym sprzedawał a ktoś by mi wywinął taki numer to bym się wku... ale nie miał bym zdrowia, żeby o 700 zł sądzić się latami. A ile to zachdu, pozew ,odwołania, apelacje i co tam jeszcze. Towaru nie mogę tknąć do końca ostatecznego wyroku. Kamera leży, pieniądze może za 5 lat (może) bo pewbości nie ma. Oczywiście można trafić na jednego z 100 mln ludzi, który by się o to sądził. Moim zdaniem takie przypadki są możliwe ale tylko wtedy gdy ktoś za towar o wartości kolku złotych zalicytował kilka tyś zł (to ma sens) lub towar został odebrany a należność nie została uiszczona. Myślę, że w Twoim przypadku nie byłoby konsekwencji Twojej pomyłki. Trzeba było jeszcze poczekać na jakieś pisemne wezwanie do zapłaty, wezwanie przedsądowne, czyli wszystkie elementy niezbędne dla sadu w celu wykazania Twojej złej woli. Wszystko co napisałem może się przydać komu innemu bo Ty podjąłeś decyzje i nie ma co dywagować.
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

no ale wynika z tego, że sprzedający nie będzie się musiał sądzić. Ja sprzedaje dużo rzeczy na allegro i potwierdzam. Nie ma nic bardziej wkur...ego jak kupujący który kupuje przypadkiem, myli się, zapomina, i inne tysiące wymówek. Takim ludziom allegro powinno likwidować konta. Kupiłeś to zapłać, sprzedałeś to wydaj towar. Czy to takie trudne?
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Ja ostatnio zrezygnowałem z alledrogo. Nie dość, że człowiek kupę kasy im płaci, nie dość, że ciągle coś psują, nie dość, że wygląd stał się kompletnie nieczytelny, to jeszcze wmawiają nam, że to dla naszego dobra
    Po zamknięciu QL i likwidacji punktów w kolekcjach oraz przemyśle, powiedziałem - DOŚĆ! I przeniosłem swoje 1200 aukcji na świstaka. A że więcej osób myśli podobnie, to alledrogo systematycznie traci rynek - dzisiejszy wynik to 83.51%, a jeszcze niedawno było ponad 95%.
    Gdyby tak więcej ludzi zamiast się lenić czy pyskować na cafeallegro przeniosło swoje aukcje gdzie indziej, władze alledrogo zmiękłyby szybciutko.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów